Yayın tarihi 14 Mart 2018

Ölümünün 3. Yılında Yaşar Kemal’i Andık

Törenler ve Tarİh

Türk edebiyatının güçlü kalemi, büyük romancı Yaşar Kemal’in ölümünün 3. yılında Yaşar Kemal Vakfı ve Sarıyer Belediyesi tarafından 24 Şubat’ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi.

Yaşar Kemal’i Anma Töreni’nde ’’Eğitimde Uygulanan Farklı Yöntemler ve Kitabın Kişilik Gelişimindeki Etkileri’’ konulu bir panele, Yaşar Kemal’in Tek Kanatlı Kuş eserinden uyarlanan bir okuma tiyatrosu gösterisine ve çeşitli okullarda edebiyat derslerinde Yaşar Kemal’in eserleri hakkında yapılan etkinliklere dair bir poster sergisine yer verildi.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi bu etkinliğe, geçtiğimiz yıllarda düzenlemiş olduğu ve ödül törenine Yaşar Kemal’in de katıldığı ’’Yaşar Kemal’i Okumak, Anlamak, Anlatmak - Yaşar Kemal’in Eserlerinde Başkaldırı’’ konulu makale yarışmasını ve 9. sınıflarda bu yıl yapılan Yaşar Kemal’in Üç Anadolu Efsanesi adlı eseriyle ilgili afiş tasarım projesini tanıtan posterlerle katıldı.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

— -

“Bir; benim kitaplarımı okuyan katil olamasın, savaş düşmanı olsun. İki; insanın insanı sömürmesine karşı çıksın. Kimse kimseyi aşağılayamasın. Benim kitaplarımı okuyanlar yoksullarla birlik olsunlar, yoksulluk bütün insanlığın utancıdır. Benim kitaplarımı okuyanlar cümle kötülüklerden arınsınlar.”
Yaşar Kemal

Herkese İyi Bir Eğitim Yılı Dileriz!

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı

Mezuniyet Töreni

Atatürk’ün Sonsuzluğa Uğurlanışının 79. Yılı

10 Kasım

Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

Sonsuzluğa Göç Edişinin 80. Yılında Ata’mızı Sevgi, Saygı ve Minnetle Andık

Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Kutladık

2018-2019 Ders Yılı Başladı!

Mezuniyet Töreni

2018 İçin En İyi Dileklerimizle