Yayın tarihi 5 Eylül 2017

Herkese İyi Bir Eğitim Yılı Dileriz!

Törenler ve Tarİh

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı

5 Eylül Salı günü lise öğrencilerimizin okul yılına başladıkları önemli bir gündü. Kimi zaman sabırsızlıkla, kimi zaman da korkuyla beklenen bir an… Ama öğrenciler, veliler ve öğretmenler güneşli havanın neşesiyle ağırlandılar.

Bu sabah okulun avlusunda sıraya girmiş öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Velileriyle birlikte yeni okullarını keşfeden hazırlıklık sınıflarının merakla karışık hafif tedirginlikleri… 12. sınıflar için ise, bu okul yılı başka bir anlam taşıyor çünkü lise yılların son okul yılı başlangıç törenini yaşıyorlar.

Gülümsemeler, karşılıklı bakışlar, kavuşmalar, alkışlarla herkes yeni okul yılına başlamak için avluda buluştu. Yoklama ve bayrak töreninde okunan İstiklal Marşı’nı karşılama konuşmaları izledi.

Sainte Pulchérie Lisesi Müdürü Alexandre Abellan öğrencilere ve velilerine şöyle hitap etti :

"(...)Sevgili hazırlık sınıfı yeni öğrencileri, bugün sizler için eğitim, sevinç ve paylaşım dolu yeni bir macera başlıyor. Tüm hayatınız boyunca ikinci eviniz olacak bu saygıdeğer okulda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.
(...)
Sainte Pulchérie’yi seçerek çocuğunuzun özgünlüğüne ve ihtiyaçlarına saygılı, insani boyutlarda bir yapıyı seçtiniz. Sayın velilerimiz, güveniniz için teşekkür ederiz. Gençlerin gelişip özgürleşmesi için hep birlikte çalışacağız.
(...)
Sainte Pulchérie Lisesi’nin eğitim anlayışı sorumluluk ve özgür irade sahibi, vatandaş olarak görevlerini üstlenebilecek entelektüel donanıma sahip, tek tipleşmeye ve insandışılaştırmaya direnen Türk gençlerinin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Sevgili 12. sınıf öğrencileri, sizlere baktığımda bunu birlikte başardığımızı hissediyorum.
Bu hümanist ülküyü gerçekleştireceğinizden ve bu mirasa yaraşır davranacağınızdan eminim. Başarınız bizlerin başarısı olacağı gibi bu vesileyle iyi bir eğitim yılı dilediğim. 9., 10. ve 11. sınıflardaki arkadaşlarınızın da başarısı olacaktır."

Okulumuzun Türk Müdür Başyardımcısı Mina Akcen de konuşmasında yeni öğrencilerimize şöyle seslendi:

"2017-2018 ders yılını hep birlikte açıyoruz. Hepiniz hoşgeldiniz. Her ders yılının ilk sabahı yaşamda atılan yeni bir adımdır, yeni bir sınıf düzeyine, yeni bir kuruma ya da yeni hayallere ve hedeflere doğru atılan adımlardır.
İşte yeni adım deyince öncelikle aramıza yeni katılan ve bugün itibariyle aktif ve resmen 171 yıllık bir eğitim geleneğinin, kültür mirasının üyesi olan hazırlık sınıfı öğrencilerimize Sainte Pulchérie Lisesi’ne yeni okulunuza hoş geldiniz demek istiyorum."

Hazırlık sınıfı öğrencilerinin yeni okullarında kendilerini daha iyi hissetmeleri amacıyla, yakında hem okul içinde, hem de Maçka Parkı’nda ve Büyükada’da kaynaştırma etkinlikleri düzenlenecek.

Atatürk’ü Sonsuzluğa Göçüşünün 79. Yılında Andık

10 Kasım