Yayın tarihi 30 Ekim 2017

Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

Törenler ve Tarİh

94. Yılında Cumhuriyet’in Kuruluşu Heyecanla Kutlandı.

İstiklâl Marşı ve saygı duruşunun ardından Okul Müdürümüz Alexandre Abellan etkileyici bir konuşma yaptı. Konuşmasında, öğrencilerimizin "Aydınlık zihniyetler için kucak dolusu kitap" projesine değinerek, şöyle dedi:

"Asıl tören burada yapılmıyor. Tören, sizlerin cömert kitap bağışlarınızla yapıldı. Tören, bizler adına çalışan, kütüphane inşa etmek için tatil günlerini feda eden ve sözle ifade ettiklerimizi eyleme geçirenler tarafından yapıldı bile.
Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun."

Sosyal sorumluluk projesi “Aydınlık Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap” kampanyasının bu yıl beşincisi gerçekleştirildi. Proje, okullarında kütüphane bulunmayan öğrencileri, kitaplara ve kültüre ulaştırmayı amaçlıyor.

Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen ve Fransızca öğretmeni Emilie Viau Gaudin başkanlığında bir grup öğrenci Maltepe ilçesi Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu’na toplanan kitapları götürüp bir kütüphane kurdular. Öğrencilerin çektikleri video heyecanla izlendi.

Cumhuriyet ve demokrasi kavramlarını sorgulayan videonun izlenmesinin ardından; öğrencilerin hazırladıkları şiir merkezli, dramatik dans gösterisi, piyano eşliğinde sunuldu. Genco Erkal’ın sesiyle Nazım Hikmet’in "Nereden geldik nereye gidiyoruz?" şiiri başarıyla canlandırıldı.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Yaban romanından alınan bir bölümün seslendirilmesi sunucu öğrenci tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Atatürk’ün Nutuk adlı eserinden Cumhuriyet’in kuruluş aşamalarını anlatan bir bölüm, hazırlık sınıfı öğrencileri tarafından sahnelendi.

11. ve 12. sınıf öğrencileri törende izlenilmesi için video çekimleri yapmışlardı. Laik ve demokratik Atatürk cumhuriyetinin bireysel olarak öğrencilerin hayatına katkısını ve demokrasi tanımlarını içeren görüntüler izlendi.

Törenin sonunda öğrencilerden oluşan müzik grubunun konseri büyük bir coşkuyla izlendi. Son bölümde bayram coşkusuna katılan öğrenci ve öğretmenler şarkılara eşlik ettiler. Tören alkışlarla sona erdi.

Herkese İyi Bir Eğitim Yılı Dileriz!

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı

Mezuniyet Töreni

Ölümünün 3. Yılında Yaşar Kemal’i Andık

Atatürk’ün Sonsuzluğa Uğurlanışının 79. Yılı

10 Kasım

10 Kasım Atatürk’ü Anma

Mektup Yarışması

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına Adım Attık

Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Karne Töreni

Haziran 2019