Yayın tarihi 8 Haziran 2018

172. Mezuniyet Töreni

Törenler ve Tarİh

5 Haziran Salı günü düzenlenen Sainte Pulchérie Lisesi 172. mezuniyet töreninde 12. sınıf öğrencilerimiz öğretmenleri ve dönem arkadaşlarıyla geçirdikleri beş yılın ardından mutluluk, heyecan ve duygu yüklü anları paylaşarak okullarına veda ettiler. Aileleri ve arkadaşlarının katılımıyla düzenlenen törende 400’ü aşkın davetlinin alkışları eşliğinde diplomalarını aldılar.

172. yıl mezuniyet töreni Okul Müdürü Alexandre Abellan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Okul Müdürümüz öğrencilerimize seslenirken önemli mesajlar verdi:

"Bir gün dönüp arkanıza baktığınızda bizim verdiğimiz eğitimin sizin kişiliğinizdeki tohumları attığını fark edeceksiniz. İster mühendis olun ister mimar, avukat, oyuncu ya da sadece insan kimliğinizle öğretmenlerinizden birinin bir sözü, bu küçük lisenin ruhunun bir parçası içinizde yasamaya devam edecek. (...)
Geri döneceğinizden eminim. Bizi de şaşırtacaksınız, sizi kocaman ağaçlar gibi göreceğiz, tıpkı lisemizin amblemindeki gibi, kültürle, adalet duygusuyla ve özgürlükle beslenmiş ağaçlar... Şimdi gözlerinizi uzaklara bakmak için çevirdiğiniz başlarınız bir orman gibi göğe yükseliyor. Ve kökleriniz derin ve sağlam bir şekilde bu okulun geleneklerine bağlı. Korkacak hiçbir şey yok. Hümanizm toprağında kök salmış ağaçlar kolayca yıkılmaz.
"

Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen yaptığı konuşmada mezunlara ve velilerine içtenlikle teşekkür etti:

"Ve bir insan düşünün 80 yıldır konuşmamasına rağmen can kulağıyla dinleyen evlatları var, bir insan düşünün 80 yıldır aramızda olmamasına rağmen hiç unutulmadan hala ilkeleri ve eserlerini gözü gibi koruyacağına yemin eden evlatları yani sizler varsınız gazi Mustafa kemal Atatürk’ün yolunda, ışığında ilerleyecek olan ve onu sonsuza dek unutturmayacak Mustafa Kemal’in gençleri oldunuz. (...)
Ve Değerli velilerimiz, sabırla ilmek ilmek ördüğünüz bir emeğin haklı gururunu yaşadığınız gün bugün, sizlerin desteği ve özverisiyle paylaştık bu süreci, emekleriniz için, yarınlara aydın bireyler yetiştirmek adına gösterdiğiniz tüm özveriler için teşekkürler sayın velilerimiz.
"

Konuşmaların ardından öğrenciler sırayla sahneye çıktılar ve alkışlar arasında öğretmenlerinden diplomalarını aldılar. Tören bittiğinde tüm davetliler geleneksel balon uçurma anı ve 2018 mezunları fotoğrafı için bahçede buluştular. Ardından Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan kokteyl sunuldu.

Öğrencilerimize eğitim hayatlarının devamında başarılar dileriz. Sainte Pulchérie Lisesi’nin kapıları sizlere her zaman açıktır!

Herkese İyi Bir Eğitim Yılı Dileriz!

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı

Ölümünün 3. Yılında Yaşar Kemal’i Andık

Atatürk’ün Sonsuzluğa Uğurlanışının 79. Yılı

10 Kasım

Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

Ölümünün 3. Yılında Yaşar Kemal’i Andık

2018 İçin En İyi Dileklerimizle

Atatürk’ün Sonsuzluğa Uğurlanışının 79. Yılı

10 Kasım

Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

Herkese İyi Bir Eğitim Yılı Dileriz!

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı

12.Sınıflar Diplomalarını Alıyorlar!