Yayın tarihi 22 Aralık 2017

Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü

Buluşmalar

10. Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü, öğrencilerimiz ve çeşitli mesleklerin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle 12 Aralık Salı günü okulumuzda gerçekleşti. Öğrencilerimizin geleceğini şekillendirmelerine yardımcı olacak bu önemli buluşmadan satır başları.

Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü, insan kaynakları sitesi Secretcv’nin Kurumsal İletişim Müdürü Elif Kunter’in "İş Bulmanın Püf Noktaları" başlıklı sunumu ile açıldı. Elif Kunter, günümüzde iş hayatında adaylardan beklentileri, öz geçmiş oluşturma, oluştururken yapılan hatalar, iş görüşmesi mülakatları, yükselen meslekler, sektör-bölüm arasındaki farklılıklar, iş yaşamına hazırlanırken lise ve üniversite yıllarında yapılması gerekenler gibi çeşitli konularda önemli bilgiler aktardı. Etkinlik, Sainte Pulchérie Lisesi mezunlarının konuk olduğu "Mezunlarımızla Kariyer Yolculuğu" adlı söyleşi ile devam etti. 2003 mezunumuz Mimar Tuğçe Göncer ve 2011 mezunumuz oyuncu Denizhan Haznedar, üniversite ve meslek hayatlarında Sainte Pulchérie’de edindikleri değerlerden bahsettiler, hem kendi mesleklerini icra ederken, hem de sosyal yaşamlarında, ortaokul ve lise eğitiminin katkılarına değindiler ve öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Sunum ve söyleşinin ardından öğrencilerimiz, bu sene tam 36 mesleğin temsil edildiği ve 42 konuğun katılımıyla gerçekleşen meslek tanıtım programına katıldılar: kendileri için uygun olabileceğini düşündükleri mesleklerde çalışan mezunlarımızla birebir görüşme imkanı buldular ve onlara sorularını yönelttiler. Geleceğe dönük kariyer hedefleri doğrultusunda daha geniş bir vizyonla meslekleri tanıyabilmeleri için bu sene 10. ve 11. sınıf öğrencilerimiz, farklı profesyonel alanlardan mezunlarımızdan önemli ve değerli bilgiler edindiler. Yaklaşık iki saat boyunca, uzay-uçak mühendisliğinden gazeteciliğe, uluslararası ilişkilerden endüstriyel tasarımcılığa kadar birbirinden değerli meslekleri büyük bir ilgiyle keşfeden öğrenciler niteliklerine uygun meslek alanları hakkında diyalog aracılığıyla daha bilinçli olarak düşünmeye başladılar.

Bu sene de, her sene olduğu gibi, öğrencilerimiz meslek tanıtımlarına büyük ilgi gösterdi.

Sainte Pulchérie Lisesi, mesleklerini tanıtmak için eski okullarının davetine cevap veren tüm mezunlarına teşekkür eder.

Darüşaffaka MUN Konferansı 2018

Campus France Tanıtımı