Yayın tarihi 7 Haziran 2018

Aşiyan Müzesi Gezisi

Seyahat ve Okul Gezİsİ

11. sınıf öğrencilerimiz 1 Haziran 2018 tarihinde Aşiyan’daki Tevfik Fikret Müzesi’ni ziyaret etti.

Servet-i Fünun Edebiyatı ve Tevfik Fikret’i derslerde ayrıntılı olarak işleyen 11. sınıf öğrencileri şiirleriyle tanıdıkları şairin, bir dönem yaşadığı mekanı ziyaret ettiler.

Ölümsüz şair Tevfik Fikret’in evini gezen öğrenciler, şairin hem evinin planını, hem mobilyalarını, gömleklerini hatta eşinin giysilerini bile çizdiğini, ayrıca duvarlardaki tabloların çoğunu yaptığını, onun çok yönlülüğünü öğrenme fırsatı buldular. Evdeki her fotoğraf, Fikret’in yaşamını bir kere daha gözler önüne serdi.

Atatürk’ün o evi ziyaret ettiğini gösteren fotoğraflar da öğrencilerin dikkatinden kaçmadı. Atatürk, Harp Okulu’nda öğrenciyken hayranı olduğu şairin evini, ölüm yıl dönümünde ziyaret etmişti. Evin muhteşem bahçesi ve manzarası hafızalara kazındı.

Türk şiirinin cesur şairi saygı ve hayranlık duygularıyla anıldı.

Orhan Kemal’i Oğlundan Dinlemek

Fransız Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde Bulmacalar

Geleneksel Cami, Kilise, Sinagog Gezisi

Tevfik Fikret’in Evi Aşiyan Müzesi’ni Ziyaret Ettik

Hazırlık Sınıfları İçin Kaynaştırma Etkinliklerinin Son Etabı!

Orhan Kemal Müzesi Ziyareti

Orhan Kemal’in oğlundan Baba Evi’ni dinlemek...

9.Sınıf Öğrencilerimizin Gözünden Marmaris Mavi Sınıf

10.Sınıf Öğrencilerimiz Şirince’de Nesin Matematik Köyü’nde!

Mavi Sınıf Tanıtımı - UCPA/Marmaris