Yayın tarihi 11 Nisan 2018

Sainte Pulchérie’de bir IELTS sınavının ardından...

Öğrencİ Çalışmaları

2014 yılından itibaren lisemizde yapılan ve geleneksel hale gelen SP IELTS sınavı bu yıl 24 Mart 2018 tarihinde gerçekleşti. Sınava katılım oranı geçen seneye oranla bir hayli fazlaydı. Öyle ki, 11. sınıf öğrencilerimizin yaklaşık %90’ı bu sınava girerek, Fransızcanın yanı sıra İngilizce dilinde de yeterli olduklarını kanıtlamak istediler. Kendilerini tebrik ediyoruz!

"Eski okulumun bir Alman okulu olması sebebiyle, aldığımız İngilizce seviyesi üst düzey değildi. Ancak bu liseye geldikten sonra fark ettim ki İngilizce seviyemi burada geliştirebilirim. Ben de öyle yaptım, seviyemi yükselttim. Derslerde Ielts’e hazırlık yaptık. Bu hazırlıklar bana yardımcı oldu. Yaptığımız yazı, okuma ve konuşma alıştırmaları olmasaydı, şu an merakla beklediğim IELTS notumu istediğim seviyeye çekmem zor olurdu."
Ferhat, 11A

"Yakın zamanda 11.sınıflar olarak Ilets sınavımıza girdik. Sene başından beri İngilizce derslerimizde Ielts’in nasıl bir sınav olduğunu, etaplarını ve nasıl hazırlanacağımızı öğrendik. Okuma, konuşma, yazı ve dinleme gibi dört bölümden oluşan sınavın herbir etabına hazırlandık. Hatta hala kafasında soru işaretleri olan arkadaşlarımız için bir Ielts görevlisi tarafından konferans verildi. Yazı etabındaki 1. makale değişkenlik gösterdiği için en çok bunun üzerinde duruldu, ödev verildi. Konuşma kısmına önceden okulda girdiğimiz için sınav sürecinde çok yorulmadık. Bu da, aralıksız yapılan sınavda bizim yararımıza oldu."
Zeynep, 11C

"IELTS; okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Her bölüm ayrı olarak 9 üzerinden değerlendirilip toplam bir sonuç elde ediliyor. Bu sınav özellikle yurt dışındaki üniversite başvurularda çok önemli olabiliyor. Yaz kampları vb. yerlere gitmek istediğinizde de sizden IELTS belgesi istenebiliyor. Genel olarak kişiden kişiye değişse de en çok zorlanılan bölüm yazma oluyor. Senenin başından beri kompozisyon yazma üzerinde çok durduk. Bu bölüm, analitik ve kompozisyon olarak iki bölümden oluşuyor. Okuma sınavı, üç farklı zorluk derecesinde metinler ve sorular içeriyor. İlk başta kendime hiç güvenmiyordum ve sınavı nasıl yapacağım konusunda şüphelerim vardı. Ancak sınıftaki çalışmalar sayesinde stresim zamanla azaldı. Bana göre en önemli nokta ise pratik yapmak. Ne kadar örnek çözerseniz seviyeniz o kadar gelişiyor. İngilizce seviyem yeterli değil gibi önyargılarla yaklaşmamanızı tavsiye ederim."
Laden, 11D

"Ielts okuma, yazma, dinleme ve konuşma kısımlarından oluşan bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. Ancak sınavın formatı belli olduğu için çalışarak istenilen puan alınabilir. Özellikle kompozisyon yazma çalışması yapılmasını öneririm, çünkü benim en çok zorlandığım bölüm bu bölümdü. Konuşma bölümü sınavı bir gün önce okulumuzda gerçekleştiği için daha az stresli oldu. Bir de konuşulan konudan çok sapmamanızı öneririm çünkü konuşma süresi kısa ve konuyu toparlamanız zorlaşabilir."
Batuhan, 11D

Eğitsel Kulüp Tanıtım ve Seçimleri