Yayın tarihi 28 Aralık 2017

Pablo Neruda’nın Şiiri ve Postacı Filmi

Öğrencİ Çalışmaları

9. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyat dersleri çerçevesinde izledikleri Postacı/ İl Postino filminden yola çıkarak kartpostallar ve dergiler hazırladılar. Bu çalışmalar 23 Aralık Perşembe günü öğlen teneffüsünde medyatekte sergilendi.

9. sınıf öğrencileri şiir ünitesine başlarken, şiirin ne olduğunu, ne işe yaradığını tartıştılar.
Bu bağlamda bir film olan İl Postino / Postacı filmini izleyerek de dünyaca ünlü şair Pablo Neruda’nın yaşamından bir kesiti gördüler; kendilerini, ondan şiir yazmayı öğrenmek isteyen genç postacının yanında hissettiler.
Dilin kullanımı ve şiirsel anlatımın önemininin bilincine vardılar. Filmde tartışılan "Şiir yazana mı, ona ihtiyacı olana mı aittir?" sorusuna yanı ararlarken de günümüzde yok olmaya başlayan kartpostal yazma geleneğini yaşatmayı istediler. Öğrenciler, Neruda’ya kartpostallar yazdılar ve düzenlediler. Bazı öğrenciler de dergiler oluşturdular. Sergilen ürünler kartpostallar ve dergiler ilgiyle incelendi.

Sınıf Öğrencilerinin Şiir Dinletisi

Eğitsel Kulüp Tanıtım ve Seçimleri