Yayın tarihi 7 Aralık 2017

TIMUN 2017 üzerine İzlenimler

Buluşmalar

23. TIMUN konferansı 30 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında Üsküdar Amerikan Lisesi’nde gerçekleştirildi. 11. sınıf öğrencimiz Engin izlenimlerini aktarıyor.

"Hayatım boyunca katıldığım 7. MUN konferansı olması nedeniyle çok büyük bir sürpriz beklemiyordum. Bir Model Birleşmiş Milletler konferansının içten içe nasıl işlediğini biliyordum ve herkes önceki zamanlarda hazır olduğum kadar hazır olduğumu düşünüyordu. Dıştan sakin ve hazır görünmeme rağmen, gerçekte ilk konferansımmış gibi heyecanlıydım. MUN kulübünde geçirdiğim zaman boyunca, sürekli kurallardan biri, TIMUN’a katılmak için en az on birinci sınıf öğrencisi olma gereksinimi idi, bundan dolayı kafamda TIMUN için inanılmaz korkutucu bir görüntü yaratmıştım ve içimde heyecan ve stres yüzünden patlamak üzereydim. Üsküdar Amerikan Akademisi’ne ilk adımımızı attığımız anda yönetici kadrosu bizi karşıladı ve otobüsün geç kalmasına rağmen bizi herhangi bir şekilde azarlamamışlardı. Kimlik kartlarımızı aldıktan sonra her tür genç ile dolmuş olan açılış törenini izlemeye gittik.

Türkiye’deki en prestijli Model Birleşmiş Milletler konferansında hiç bulunmadıkları bir ülkeyi temsil etmeye hazır tüm genç delegeler ile dolu olan bu oda benim bir gerçeği fark etmemi sağladı. Bütün bu insanlar benim gibilerdi, her biri birbirinden heyecanlı ve stres altındaydılar ama aynı zamanda soğukkanlılıklarını kırmamaya özen göstermekteydiler. Bunu fark edebilmem sakinleşmem konusunda büyük bir adım olmuştu. Açılış töreni sona erdi ve ertesi gün ben ve diğer dört arkadaşım kendi komitelerimize yerleştik. Komitelerin gerçekte normal sınıflar olması onlarda bir tanıdıklık hissi uyandırmıştı ve bu da rahatlamama yardımcı oldu. Arkadaş canlısı ve hoşgörülü insanlar oldukları için komitemdeki diğer delegelerle hızla arkadaşlık kurabildim. Komitede yapılan tartışmalar uzun sürdü, ancak hiç sıkıcı gelmedi ve bundan dolayı komitede geçirdiğim zamanlarım bir esinti gibi geçti. Kahve ve öğle molaları sırasında zamanımın bir kısmını komitede tanıştığım arkadaşlarım ile kampüste dolaşarak ve o kişilerin ilginç anılarını ve öykülerini dinleyerek geçirdim.

Küçük ama şirin bir okulla karşılaştırıldığında Üsküdar Amerikan Akademisi bir metropol gibiydi. En başta kendimi çok küçük hissetmekteydim ve kaybolacağımdan korkmaktaydım, ancak binaların yerleşim yerlerini çabucak öğrendikten sonra tıpkı kendi okullummuş gibi bilir hale geldim. Sadece temel kafeterya yemekleri bulunduğundan dolayı öğle yemekleri özel bir şey değildi. Ancak, bahsetmekten bile utandığım bir hata yapmıştım. Bu konferansa özel olarak pişirilmiş olan cupcakeler bulunmaktaydı. Herkes ne kadar iyi olduklarını söylemeye devam ettiğinden onları denemek zorunda olduğuma karar vermeme rağmen son güne kadar onları görmezden gelmeye çalıştım, son gün geldiğinde ise bütün ürünlerin tükenmiş olduğu haberini öğrenmek bir hayal kırıklığı yaşamamı sağladı.

Günler son derece hızlı bir şekilde geçti ve ne olduğunu anlayamadan son gün geliverdi. Konferanslarda tanıştığım tüm insanlarla vedalaşmak asla benim için çok zor bir şey değildi, ancak bu sefer farklıydı, sadece İstanbul’dan değil bütün Türkiye’den gelen insanlar ile tanışmıştım. Onlarla bir daha zaman geçirmenin neredeyse imkânsız olacağının farkında olduğum için çok üzgündüm ve konferansın daha uzun süre devam etmesini dilemiştim. Bu muhteşem konferansta tanıştığım insanlar şu anda benimle birlikte olmayabilir ama anıları her zaman benimle olacak ve onları süresizce taşıyacağımı biliyorum.

Genel olarak, bu muhtemelen hayatımda katıldığım en iyi konferans idi ve umarım ki okulumuzdan katılacak gelecekteki temsilcilerin hepsi de benim kadar iyi bir zaman geçirirler."
Engin Deniz - 11C

Darüşşafaka MUN Konferansı 2017