Yayın tarihi 28 Kasım 2017

Fransızca MUN (Model BM) Etkinlikleri

Buluşmalar

Bu sene de, 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerimiz Avrasya Birleşmiş Milletler Frankofon Model Konferansına katılmak için Saint Joseph Lisesi’ne gittiler. MFINUE atölyelerine dair izlenimlerini aktarıyorlar.

Sizi ne güldürdü?

"Özel bir komiteydim: hakimler ve avukatlardan oluşan bir komiteydik. Ve avukatlarımız davamızdan bazı tanıklar bulup biz hakimlerin önüne çıkarıyordu. Davacı tarafın avukatı Arabistan kralını getirmişti. Bu kişi bizim de tanıdığımız başka bir delegeydi ve yanında çevirmeni bile vardı ve bilmedikleri halde Arapça konuşurken çok komiktiler.
Hazal-10D

Size stres yaşatan bir şey?

"Konferans sırasında beni en çok stres eden şey kişileri konuşmaları için rastgele seçmeleriydi.
Melis -9C

Bir hata

"Konferansta bir delege konuşma yaparken, o sırada kendi konuşmamı yazdığımdan, yapılan konuşmaya kendimi verememiştim ve daha sonra yapılan konuşma hakkında kürsüye çıkıp yorum yapmak için ben seçildim, hazırlıksız yakalanmıştım…"
Selin G-10A

Fransızlarla aynı komitede çalışmak...

"Fransızlar ile aynı komitede bulunmak zor olsa da eğlenceli ve zevkliydi. Zor olan kısmı, bir şey söylediğimizde ana dilleri olduğundan dolayı hemen daha sorgulayıcı şekilde sorular soruyorlardı. Zevkli olan kısmı ise, hem Fransızcamızı geliştirmek, hem de farklı kültürleri tanımak. Aralarda da samimi bir şekilde kaynaşarak yeni arkadaşlıklar kurmak, bu konferansın bize verdiği artılardan. Bu sayede hem Fransızcamızı, hem kültürümüzü geliştiriyoruz, hem de toplum içerisinde Fransızca konuşup politika hakkında tartışma fırsatını buluyoruz. Bu yüzden gelecek MUN konferansını dört gözle bekliyorum."
Ece-9B

Darüşşafaka MUN Konferansı 2017