Yayın tarihi 18 Ekim 2017

Darüşşafaka MUN Konferansı 2017

Buluşmalar

Bu sene 5.’si düzenlenen Darüşşafaka Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na SPMUN 15 öğrenciyle katıldı.

Öğrencilerimizin görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz:

"Bu seneki DŞMUN benim ilk konferansımdı. İlk konferansımda Fransa’nın delegesiydim. İlk konferansım olarak benim için değişik bir deneyimdi. Bir olaya değişik bir sürü bakış açısıyla bakabilmeyi öğrenmenin yanında bir karar alırken kendimin değil, ülkemin benimsediği politika yönünde karar almayı öğrendim. Konferansın ilk gününde ülke elçilerinin konuşmalarını dinledik. İkinci gün konferansta tartışılacak olan 3 sorun için çözümler yazıldı. Ortaya 7 tane farklı görüşte çözümler çıktı, zamanı doğru yönetebilmiş olmamız sayesinde ilk günde münazaralara başlandı. Üçüncü gün ise bu çözümleri teker teker tartıştık çözümleri nasıl daha etkili, kapsamlı hale getirebiliriz sorusuna cevap aradık, kimi zaman yapılan düzeltme çoğunluk tarafından kabul edildi kimi zaman edilmedi. DŞMUN benim için çok ayrı bir deneyim oldu, umarım bundan sonraki Mun konferanslarına da katılabilirim. Önümüzdeki yıl tekrar DŞMUN’da görüşmek üzere..."
Devin Y. 9A

"İlk defa katıldığım bu MUN konferansında çeşitli bakış açılarıyla karşılaşmak beni çok etkiledi. İlk gün, açılışta heyecanlı ve biraz stresliydim. Fakat deneyimli diğer kulüp üyeleri sayesinde genel olarak her şeyden haberdar oldum ve bu şekilde çok güzel bir gün geçirdim. İkinci gün ise "lobbying" denilen delegelerin aralarında konuşup çözümlerin incelendiği bölümle geçti. Lobbying de bir çok yeni insanla tanıştım. Üçüncü gün ise çözümler hakkında konuşmaya ve ülkelerimizin düşüncelerini dile getirmeye başladık. Son gün ise tüm çözümler tartışıldıktan sonra İş Sanat Merkezi’ne tüm GA komitesi olarak belirli çözümleri tartışmaya gittik. Bu MUN hayatım boyunca unutmayacağım bir konferans oldu."
Alara A. 9-D

"Bu hafta sonu Darüşşafaka okulları tarafından düzenlenen DŞMUN Konferansı’na katıldık. 6. konferansımdı ve çok güzel zaman geçirdim. MUN her zaman yeni arkadaşlar edinmek ve insanlar tanımak için çok faydalı bir aktivite ve bu konferansta da bu kesinlikle eksik değildi. Herkes çok sempatikti. Komitemde dünyanın belirli bölgelerinde artan silah ve ordu kullanımını durdurmak adına konuştuk ve komitece kabul ettiğimiz çözümler son günde konferansa katılan diğer delegeler tarafından kabul edildi."
Hakan U. 11-C

Üçüncü SPMUN Konferansı

Öğrencilerin Düzenleyip Yönettiği MUN Konferansı

Kitap Tanıtımı : "Sorsana bizi sevmiş mi?"

TIMUN 2017 üzerine İzlenimler

Fransızca MUN (Model BM) Etkinlikleri

MUN Dünyasında İlk Adımlar

Sosyal Medya Kullanımının Hukuki Boyutları