Yayın tarihi 16 Kasım 2017

9. Sınıflar Şile’deki Yeşil Okulumuzu Keşfettiler

Sürdürülebİlİr Yaşam

Bir kaç yıldır sabırsızlıkla beklediğimiz restorasyon çalışmaları bitti ve Şile’deki Yeşil Okulumuz artık öğrencilere kapılarını açtı. 30 Ekim – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında 9. sınıf öğrencileri Matematik, Fransızca ve Coğrafya branş öğretmenleriyle birlikte ders ve doğayla iç içe çeşitli etkinlikler için Şile’deki Yeşil Okul’daydılar.

Yeşil Okul, Şile’nin Göksu Köyü’nün Ubeyli Mahallesi’nde yer alıyor. Yemyeşil bir doğanın içinde yer alan bu şirin okulun daha önce köyün ilkokulu olduğunu ancak verilen göç nedeniyle öğrenci sayısının azalmasına bağlı olarak kapatıldığını öğrendik. Köy Enstitüsü modelinin küçük bir örneğini uyguladığımız bu okulda köy sakinleri, öğrencilerimize kitaplardan öğrendikleri teorik bilgileri pratik olarak uygulama olanağı verdiler ve doğayla yakınlaştırdılar.

Öğrenciler ve gezide görev alan öğretmenler arasında, geleneksel okul ortamı dışında, memnuniyet verici bir diyalog kuruldu. Öğrencilere doğa sevgisi aşılanmaya çalışılarak, yapılan etkinliklerle doğaya farklı bir dikkatle yaklaşmaları deney ve alıştırmalar sayesinde teşvik edildi.

Eğitimin yanı sıra öğretim faaliyetlerine de ağırlık verildi. Öğrencilerimiz gezinin birinci gününde üç farklı branştan altı ders gördüler. Ekmek yapmayı öğrendiler, bunun yanı sıra okulun bahçesinde de fidelerle çalıştılar. Köyün fırınında, köylülerle birlikte hazırladıkları ekmekleri pişirdiler, birlikte yemek yediler, sohbet ettiler. Herkes için ufuk açıcı bir buluşma oldu. Öğrenciler kent hayatıyla köy arasındaki farklar hakkında fikir edindiler. Köy yaşantısını daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Akşam yemekten sonra gerçekleştirilen bilgi yarışması sorularıyla öğrendikleri konular pekiştirildi, hafızalarında kalıcılığı sağlandı.

Gezi etkinliği boyunca öğrencilerimiz, etkinlik planında yer alan tüm görevlerini ve sorumluluklarını severek yerine getirdiler ve tamamladılar. Öğrencilerimiz ilkbaharda düzenlenecek olan önümüzdeki Yeşil Okul gezisine için şimdiden sabırsızlanıyor.

Bu çok güzel köyde ve çok şirin Yeşil Okul’da düzenlenecek yeni etkinliklerde buluşmak üzere...

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Umuda İlmek

Lape’nin Küçük Postacıları

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie/Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İş Birliğiyle