Yayın tarihi 16 Temmuz 2018

Öğrencilerimiz Mavi Yaz Okulu’ndan Döndüler!

Seyahat ve Okul Gezİsİ

Öğrencilerimiz 15 ile 29 Temmuz tarihleri arasında Mavi Yaz Okulu için Datça UCPA kampına gittiler. Ege’nin temiz havasını soludukları güzel sahil kampında eğlenerek öğrenme imkanı buldular. Her sene düzenlenen Mavi Yaz Okulu’nun yoğun tempolu programında hem Fransızca becerilerini geliştirdiler, hem de su sporlarıyla tanıştılar.

Mavi Yaz Okulu’nun ilk gününden itibaren öğrenciler yoğun çalışma temposuna ayak uydurdular. Sörf, kano ve katamaran gibi su sporları uzmanı eğitimci kadrosuyla çalışan öğrenciler, sabah saatlerinde aldıkları üç saatlik Fransızca derslerinin ardından her gün üç saat su sporlarına odaklandılar.

Fransızca derslerinde sene içinde öğrendiklerinin tekrarını yaparak bilgilerini tazelediler. Ayrıca, Fransız kültürü ve felsefesi alanlarında etkinliklerle desteklenen yaratıcı derslerde bilgilerini pekiştirdiler. Derslerin dışında geçirdikleri saatler boyunca sadece su sporlarıyla ilgilenmediler, kendi aralarında futbol ve voleybol oynadılar, UCPA’nın deneyimli animatörleri eşliğinde farklı etkinliklerde güzel vakit geçirdiler: salsa, 90’lar ve pop dans gecelerine dans ettiler, kamp ateşi etrafında şarkı söyleyip sohbet ettiler, film gecesinde birlikte film seyrettiler, başka bir akşam ise kutu oyunlarına katıldılar. İki gün de akşam saatlerini Datça’nın merkezinde geçirdiler.

Tüm bu etkinlikler esnasında birbirlerinin farklı yönlerini ve yeteneklerini keşfederek sağlam arkadaşlıklar kuran öğrencilerimiz, aynı zamanda UCPA’nın uluslararası ortamına spor yapmak için gelen Fransız turistlerle de tanışarak Fransızca konuştular. Mavi Yaz Okulu’na ikinci kez katılan öğrenciler artık deneyimli oldukları için gelecek senelerde UCPA’da staj yapmayı düşünmeye başladılar. Bunun için staj deneyimi olan öğrencilerimizde bilgi aldılar.

Mavi Yaz Okulu, öğrencilerin hem kendilerini, hem de arkadaşlarını okulun dışında bireysel özellikleriyle keşfettikleri, yabancı dil pratiğini spor etkinlikleriyle harmanlayan bir gezi olarak Sainte Pulchérie Lisesi eğitim projesinin önemli bir aracı çünkü öğrencilerin gelişimlerine her açıdan katkıda bulunan bütünsel bir yaklaşıma dayanıyor. Aynı zamanda, öğrenciler bu sene de, her sene olduğu gibi Datça’dan güzel hatıralar ve zengin deneyimlerle ayrılıyor. Önümüzdeki okul yılına bu keyifli gezinin anılarıyla başlayacaklar.

UCPA’da Yaz Kampı!

"Mavi Yaz Okulu" İle Eğlenerek Fransızcanızı Geliştirin

Tevfik Fikret’in Evi Aşiyan Müzesi’ni Ziyaret Ettik

Hazırlık Sınıfları İçin Kaynaştırma Etkinliklerinin Son Etabı!

Orhan Kemal Müzesi Ziyareti

Orhan Kemal’in oğlundan Baba Evi’ni dinlemek...

9.Sınıf Öğrencilerimizin Gözünden Marmaris Mavi Sınıf

10.Sınıf Öğrencilerimiz Şirince’de Nesin Matematik Köyü’nde!

Mavi Sınıf Tanıtımı - UCPA/Marmaris