Yayın tarihi 6 Eylül 2016

Yeni Ders Yılı Başladı!

Törenler ve Tarİh

2016-2017

Sainte Pulchérie Lisesi iki aylık yaz tatilinin ardından 5 Eylül Pazartesi günü kapılarını yeni eğitim ve öğretim yılı için öğrencilerine açtı. Yenilenmiş sınıflar, yeni ve eski okul arkadaşlıkları, eğitim kadrosuna yeni katılan öğretmenler... Tüm bu yenilikleri ve artık klasikleşmiş ders yılı başlangıç törenini hep beraber keşfedelim!

Öğrencilerimiz uzun bir tatilin ardından okul sıralarına tekrar oturmanın heyecanını yaşarlarken lise hayatına adım atan hazırlık sınıfı öğrencileri ise okul bahçesinde ilk kez yerlerini aldılar... Yeni öğrencilerimizin okula hızlı bir şekilde adapte olmaları için bu hafta itibariyle okul içi kaynaştırma etkinliklerinin yanı sıra Maçka Parkı ve Büyükada gezileri gibi okul dışı etkinlikler de düzenlenecektir.

Okul Müdürü Alexandre Abellan ders yılı başlangıç töreni vesilesiyle yaptığı konuşmada öğrencilere ve velilere şöyle seslendi:

"(...) Biz öğretmenlerin, siz ebeveynlerin ve siz Türk gençliğinin görevi toprağa umut, hakikat ve adalet tohumları ekmektir ki, gün gelip de bu tohumlar yeşerdiğinde, diktiğimiz bu orman dolusu ağaç, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı bu büyük ulusun ve demokrasisinin koruyucusu olsun! Hepinize iyi bir eğitim yılı diliyorum. (...)"

Diğer yandan, 2016-2017 ders yılı itibariyle okul bünyesinde bir takım yenilikler yapıldı: Fizik, kimya ve robotik olmak üzere teknoloji altyapılı üç yeni laboratuvar ders saatlerinin yanı sıra teneffüslerde ve yemek aralarında da öğrencilerin kullanımına sunuldu. İki ay süren tadilatın ardından neo-klasik mimari tarzla buluşan medyateğimiz iki kattan oluşan daha büyük bir alanda faaliyete geçti. Son olarak, spor salonumuz yenilenmiş haliyle beden eğitim dersleri ile spor etkinlikleri için kapılarını öğrencilere açtı.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı öğretmen kadrosunu görmek için buraya tıklayınız.

Sainte Pulchérie Lisesi tüm öğrencilerine ve öğretmenlerine başarı dolu bir ders yılı diler!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ara Dönem Töreni

12.Sınıflar Diplomalarını Alıyorlar!

Çanakkale Deniz Zaferini Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

Ara Dönem Töreni

Atatürk’ü Anma Töreni

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

2016, 29 Ekim

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına Adım Attık

Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Karne Töreni

Haziran 2019