Yayın tarihi 1. Kasım 2016

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Törenler ve Tarİh

2016, 29 Ekim

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla Cumhuriyet’imizin 93 yılını coşkuyla kutladık.

Türkiye Cumhuriyeti, bir aydınlanma projesidir; teması ile hazırlanan törende öğrencilerimiz hazırladıkları etkinlikleri, arkadaşlarına sunmanın sevinci ve gururunu yaşadılar.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile tören başladı. Programda okul müdürümüz Sayın Alexandre Abellan aydınlanma temalı bir konuşma yaptı ve konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
"Sainte Pulchérie Lisesi’nde akıl, hoşgörü ve insanlıkla yoğrulmuş bu ideali paylaşalım. Herkesin saygı çerçevesinde fikirlerini paylaştığı, yayımladığı ve yaydığı bir ülkede olmak ve böyle bir ülkede yaşamak istediğimizi kanıtlayalım. Bu bir ütopya değil, demokrasinin bize sunduğu tüm imkanlarla günlük hayatımızda savunmamız gereken bir gerçeklik ve idealdir. Aydınlanma yazarlarına layık mirasçılar olarak, sahip olmak istediğimiz topluma vatandaşlarına yaraşır olalım."

M. Abellan’ın konuşmasının ardından, törende "Aydınlık Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" kampanyası bağlamında toplanan kitapları Türk Müdür Başyardımcısı Mina Akcen ve Fransızca öğretmeni Emilie Viau-Gaudin’in öncülüğünde Kırıkkale’nin Keskin ilçesi Köprü köyündeki kardeşlerine ulaştırmak ve Cumhuriyet coşkusunu onlarla paylaşmak amacıyla bir gün önce oraya giden öğrencilerimizin gönderdikleri görüntüler paylaşıldı.
Görüntülerde kitaplarla kaynaşan mutlu çocuk yüzlerinde gülümsemeleri görmek öğrencilerimizi çok duygulandırdı.

Öğrencilerimiz Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, her zamankinden daha çok anladıklarını, hiç unutmayacaklarını ve ona layık olacaklarını belirten bir sunum gerçekleştirdiler. "Savaştan yeni çıkmış Türkiye" ve "Biz Cumhuriyet’i böyle kazandık." görüntülerinin izlenmesinin ardından bir grup öğrenci "Aydın mısın?" şiirini dramatize ettiler.

Atatürk ilke ve devrimlerinin topluma sağladığı yeni haklar, Anadolu’nun aydınlanması için kurulan Köy Enstitüleri ve Halkevlerinin önemi sunumlarla vurgulandı.

Türkiye’de gerçek anlamda "modernleşme ve aydınlanma"nın Cumhuriyet ile başladığını anlatmak amacıyla hazırladığımız törenimiz 10. Yıl Marşıyla sona erdi.
Görev alan ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yeni Ders Yılı Başladı!

2016-2017

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ara Dönem Töreni

12.Sınıflar Diplomalarını Alıyorlar!

Çanakkale Deniz Zaferini Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

Ara Dönem Töreni

Atatürk’ü Anma Töreni

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına Adım Attık

Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Karne Töreni

Haziran 2019