Yayın tarihi 15 Kasım 2016

Atatürk’ü Anma Töreni

Törenler ve Tarİh

Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü vesilesiyle öğrencilerimiz tarafından hazırlanıp sunulan 10 Kasım töreni duygu dolu anlara sahne oldu.

Tüm öğrencilerimizin okul bahçesinde toplanmasının ardından saat 9.05’te iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören başladı.

11. sınıf öğrencilerimiz okul bahçesinde bulunan Atatürk büstü önüne, arkadaşlarının alkışları eşliğinde çiçek bıraktılar. Akabinde, anma töreni gösteri salonda devam etti.

O tarihte yurt dışında olan Okul Müdürümüz Alexandre Abellan, öğrencilere seslendiği bir video hazırladı. Bu videoda, okul gezisine katılan öğrencilerle birlikte Fransa’da yaşadıkları geçmiş 10 Kasım anılarından bahsetti. Okul Müdürümüz konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Değerli öğrenciler, dünyanın her neresinde olursam olayım, 10 Kasım’da hep Atatürk’ü düşünecek ve anacağım."

Okulumuz Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen öğrencilere şöyle seslendi: "’Biz hiç kimsenin düşmanı değiliz, sadece insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız’ diyen Atatürk’ün insanlık projesi; yurtta barış dünyada barış ilkesi ile pekiştirilmiş, ulusaldan evrensele uzanan bir özgürlük, bir bağımsızlık, bir kardeşlik ve bir barış idealidir."

Törende Atatürk fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisi Atamızın sevdiği şarkılar eşlinde izlendi. Öğrencilerimiz şiirler okudular. "Dünya Basını Atatürk’ü Yazıyor" bölümünde Atatürk’ün vefatı üzerine dünyanın dört bir yanındaki gazetelerde çıkan haberler ekrana yansıtıldı. Tören tüm öğrencilerin tek bir ağızdan "Gençliğin Atatürk’e Cevabı" metnini okunmasıyla sona erdi.

Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım töreninde de öğrencilerimiz Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini anlamaya ve idrak etmeye çağrıldılar.

Yeni Ders Yılı Başladı!

2016-2017

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ara Dönem Töreni

12.Sınıflar Diplomalarını Alıyorlar!

Çanakkale Deniz Zaferini Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

Ara Dönem Töreni

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

2016, 29 Ekim

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına Adım Attık

Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Karne Töreni

Haziran 2019