Yayın tarihi 29 Mart 2017

2017 Yılı Frankofoni Programı!

Lİse’de Sanat

"Duyular ve Edebiyat" Festivali

Mart ayının gelmesiyle "Frankofoni" kutlamaları başladı. Fransız dilinin kutlanacağı, diyalogların geliştirileceği ve Frankofoni ile ilgilenen kişiler ve topluluklar arası yakınlaşmaların destekleneceği bir ay geçireceğiz. Sainte Pulchérie Lisesi, 2017 yılı Frankofoni kutlamalarının teması "Duyular ve Edebiyat".

Video : Bir İnsan, Bir Gün, Bir Kitap
6-31 Mart

Hikaye, karakter, üslup, bağlam... Hepimizin sevdiği ve paylaşmak istediği bir kitap vardır. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu çalışmaya katılım gösterdiler. Videolarını internet sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda bulabilirsiniz.

Tüm Duyulara Yönelik Kitaplar
8-31 Mart

Tüm seviyeler
Medyatek ve okul mekanları

Öğrenenler kütüphanesi, "Jeudi, je dis jeu" etkinliğiyle ludothèque, yasal indirme küpleri... "Kağıt ama yalnızca o değil..." projesi, "Beni okudun mu?" bookface tahmin yarışması, "Kitaplara ikinci bir hayat verin", "Gezici kitaplar", "10’dan 10’a"... Okumanın çok yönlülüğüne ve kitaplara duygu ve mizah yönüyle değer katacağımız bir ay.

Daha fazla bilgi için, buraya tıklayın

Fransızca Matematik Günü

16 Mart
Tüm seviyeler

Matematik bilmini daha farklı bir şekilde işlemeyi sağlayan bu özel gün boyunca öğrencilerimiz beyin hücrelerini çalıştıracak, problemlere çözüm bulacak, küçük oyunlar oynayacak, matematik kitapları ve karikatürlerinin sergilerine katılacak, matematik rallisinde, "Bir Matematikçi İçin Sorular" yarışmasında ve tabii ki geleneksel Kanguru yarışmamızda performans sergileyecekler.

Yazar Rezidansı, Yazma Atölyeleri
20-30 Mart
24 Mart, 18.30 : 10. ve 11. sınıfların atölye çalışmalarının herkese açık restitüsyonu
30 Mart: 9. sınıfların atölye çalışmalarının restitüsyonu - Program daha sonra bildirilecektir

9., 10., 11. ve 12. Sınıflar
Davet ile

Beş yıldır Sainte Pulchérie Lisesi Fransız yazarları, yazar rezidansında ağırlamaktadır. Mart 2017’de Ingrid Thobois, Yahia Belaskri, Jean Rouaud, Claude-Alice Peyrottes ve Rémi de Vos’u misafir edeceğiz. 24 Mart’ta 18.30’daki 10. ve 11. sınıfların çalışmaları arasından seçilen en iyi metinlerin restitüsyon gecesinin ardından medyateğin açılışı vesilesiyle kokteyl verilecektir.
Daha fazla bilgi için, cliquer ici

Büyük Frankofoni Oyunu, Kelime Rallisi
21 Mart, 11.45-14.35

Hazırlık Sınıfları ile
Okulun tamamında

Zamana karşı yarışılacak olan bu ralli, galibiyeti göğüslemek için Fransızca etapların ve meydan okumaların üstesinden gelmek zorunda olan farklı öğrenci ekipleri arasında oynanacaktır.

Okuma Komitesi Öğrencileri: inSPirés!
2, 20, 28 ve 30 Mart

Medyatek

2 Mart Harry Potter günü, 20 Mart’ta Fransız Sarayı’nda 2017 Yılı Frankofon Okullar Edebiyat Ödülü, 28 Mart’ta türün uzmanı Mert ile manga dünyasını keşif, 30 Mart’tan itibaren yeni aylık randevunuz: SPoiler. Öğrenciler, bir kitabın ya da bir filmin adını filmin sonundan ya da kitabın okunmuş bölümünden ya da canlandırılan sahnesinden yola çıkarak bulmanızı isteyecekler. Edebiyat Komitesi öğrencilerini "Duyular ve Edebiyat" Frankofi Festivali’nin farklı projelerinde de yer alacaklar.
Daha fazla bilgi için, cliquer ici

Tiyatro: du Grand Théâtre Kumpanyası’nın "Calas Davası" adlı oyunu
24 Mart

11. Sınıflarla
Gösteri Salonu

Calas Davası kimi zaman soluğunuzu kesecek bir polisiye, kimi zaman bir babanın suçsuzluğunun haykırışı, kimi zaman hayrete düşen tanıkların söylentileri çarpıttıkları bir komedi ve kimi zaman da bazı şeyleri başka türlü ifade edemeyeceğimiz bir şarkı...

Bir İnsan, Bir Gün, Bir Kitap: Işıl Baykal

Bir İnsan, Bir Gün, Bir Kitap: Yasemin Şahan

Türkiye’deki Frankofon Okullar Edebiyat Ödülü: Çok Yakında!

Bir İnsan, Bir Gün, Bir Kitap: Diba Öğretmenoğlu

Bir İnsan, Bir Gün, Bir Kitap: Aynur Arslan

Jean Rouaud, Yahia Belaskri ve Claude Alice Peyrottes İle Gerçekleştirilen Atölyelere Dönüş

Sergi: "Kutsallığın İzdüşümü" - Nicolas Joyeux ve Timurtaş Onan