Yayın tarihi 15 Mart 2017

Salı, Felsefe!

Öğrencİ Çalışmaları

Her yıl Felsefe Zümremiz Medyatek işbirliğinde "Felsefe Sohbetleri" serisi düzenlemektedir. Bu yıldan itibaren bu seriler daha sık gerçekleştirilecektir.

Bu çalışmaların başlangıcı 2013 yılına, 11. sınıflardan iki öğrencinin "Tintin ve Felsefe" hakkında katıldıkları liseler arası yarışmaya uzanmaktadır. Öğrencilerimizin konuyla ilgili bilgilerini okulda konuya meraklı diğer kişilerle paylaşmamalarının üzücü olacağını düşündük ve onlara meşhur muhabir hakkında daha kapsamlı çalışabilecekleri bir imkan sunduk.
Böylelikle herkese açık bir şekilde sözlü sunumlar düzenleme fikri doğmuş oldu.

Bir sonraki yıl Camus hakkında düzenlenen sergi, birçok öğrencinin Camus hakkında yaptıkları araştırmaları öğle teneffüsünde medyatekte arkadaşlarına sunmalarına fırsat verdi. Sonra sırasıyla Foucault, 2015 yılında da Sartre ve Simone de Beauvoir sunumları yapıldı.

Bu yıl medyateğin genişletilmesiyle bu paylaşımları aylık olarak gerçekleştirmeye karar verdik.
Kasım ayındaki "Baudrillard ve Simülasyon Teorisi" ve aralık ayındaki "Uzakdoğu Felsefesi"nin ardından, 15 Mart’ta 11B’den İdil Kutlu René Descartes’in yaşamı ve eserlerini sundu.

Bu konsept tüm branşlara uyarlanabilir. Fikrin özünde, her alandan öğrencinin arkadaşlarına ve okulumuzda bahsi geçen konuya ilgisi olan herkese katabilecekleri şeyler olduğu yatmaktadır. Üstelik her ne kadar alıştırmanın kendisi toplum içinde söz almakla adına olumlu alışkanlıklar kazandırmakla ilgili olsa da, bunu keyifli ve resmi olmayan bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Camus 2014Sartre et Beauvoir 2015Descartes 2017Descartes 2017Descartes 2017Descartes 2017Descartes 2017Foucault 2015Foucault 2015Baudrillard 2016Baudrillard 2016

Okuma Komitesinin Lansmanı

Gazeteci Thierry Riera ile Webradyo Atölyeleri

Focus No26 : Mayıs

Büyükler ve Küçükler Üzerlerine Düşeni Yaptılar!

Bu yıl da büyükler ve küçükler güzel bir ortak bir hikaye etrafında bir araya geldiler

Matematik Günü

Harry Potter’dan Esinlenen Okuma Komitesi Öğrencileri: inSPirés!

Focus No22: Ocak