Yayın tarihi 21 Mayıs 2017

Bilim ve Teknoloji Fuarı: SP Maker Faire!

Buluşmalar

Farket, Tasarla, Yap

Dünyada 160’tan fazla ülkede düzenlenen ve uluslararası bilinirliğe sahip "Maker Faire" ailesine katılan Sainte Pulchérie Lisesi 13 Mayıs’ta kendi teknoloji ve bilim fuarını düzenleyerek 26 kurumu, 31 farklı atölye etrafında bir araya getirdi.

Okul Müdürümüz Alexandre Abellan’ın açılış konuşmasıyla başlayan tören "Neden Maker?" konulu panelle devam etti. Mehmet Özdemir’in yönetimindeki panelde Bakırköy İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Derya Arslan, Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Eti Revnak, TUBITAK İleri Mühendislik ve Tasarım Mentörü Orhan Çevik, okulumuz robotik öğretmeni Abidin Zenginler, öğrecilerimiz Sarp Gökdağ ve Selin Halcıoğlu, Era Okulları’ndan davetli öğrenciler Emir Tolluoğlu ve Deha Ünlü, okullarda yaygınlaşan Maker hareketi ve öğrencilere sağladığı kazanımları değerlendirdiler.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı oturum şeklinde düzenlenen atölyelerde robot yapımı, kodlama, arduino projeler, biomimetrik, robotlarda pnömatik kontrol sistemleri gibi disiplinler arası çalışmalar sergilendi.

Ayrıca, mühendislik ve robotik becerilerini geliştiren oyuncaklar tasarlayan Fischer Technik’in ve Türkiye’de FRC’yi (FIRST Robotics Competition) düzenleyen Fikret Yüksel Vakfı’nın açtığı standlar katılımcıların ilgisini çekti.

Atölyelerin ardından SP Maker Faire’a katılan, proje sunan tüm öğrenci ve kurumlara katılım sertifikası dağıtıldı.

"Makers"lar kimlerdir?
Tecrübelerini ve daha önce hiçbir yerde duyulmamış projelerini paylaşmak isteyen yaratıcı kimseler, teknoloji tutkunları... Projeler sadece endüstriyel kullanıma yönelik değil aynı zmanda eğlence ve oyun içerikli de olabilirler.

"Maker" fuarı nedir?
"Maker Faire" hem bir bilim panayırı, hem de dünyanın dört bir yanında düzenlenen inovasyon alanında öncü bir fuardır. Fuarın kendine özgü konsepti; sunumların yapıldığı standları, keşif atölyelerini ve aynı zamanda üretme, yaratıcılık, "Do It Yourself" ve "Makers" akımları gibi konularda düzenlenen konferansları tek bir yelpazede sunmaktadır.

"SPMakers"a kimler katılabilir?
Atölyeler düzenleyebilecek ve bu atölyelerde inovatif projeler sunabilecek okullar.

"SPMakers" fuarını kimler ziyaret eder?
Lise öğrencileri, teknolojiye ilgi duyanlar, eğitimciler, endüstri sektörü çalışanları, bilim severler, mühendisler, bilim kulüpleri... Gelecekte "SPMakers"a katılmak isteyen ve yeni fikirler üretme, ilham alma peşinde olanlar... Kısacası bilim ve mühendislik alanlarına meraklı olan herkes!

"Makers" hareketini hep birlikte yayalım, duyuralım.
Gelecek yılki SP Maker Faire’i kaçırmayın!

Satranç Takımımız Tarhan Koleji Satranç Turnuvası’nda

FRC Takımımız ABD’de Jüri Özel Ödülünü Aldı

Robotik Kulübü

Off Season 2016 Türkiye’nin Ardından