Yayın tarihi 14 Nisan 2017

Elektrikli Otomobiller

Buluşmalar

Enerji Tasarrufu ve Hava, Ses Kirliliği Olmayan Şehirler

Trafik ve İlk Yardım dersi kapsamında, elektrikli araç üreten firmalardan biri olan Renault firmasının katkılarıyla 13 Nisan 2017 günü enerjide tasarruf sağlayan, hava kirliliği yaratmayan ve çok sessiz çalışan, gelecekte şehir hayatına olumlu katkılar sağlayacağı düşünülen elektrikli otomobilleri tanıtmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

12. sınıf öğrencilerimizin hazır bulunduğu konferans Okul Müdürümüz Alexandre Abellan’ın katılımıyla başladı.

Makine Mühendisi Kenan Bey bu araçların sahip olduğu sistemin teknik özelliklerini, bu sistemin nasıl çalıştığını, faydalı yönlerini, topluma kazandıracağı artıları slayt eşliğinde açıkladı.Kenan Bey, sunum sırasında ve sonrasında öğrencilerin sorularına cevap vererek, konuyu ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Etkinlik çerçevesinde Renault tarafından çekiciyle okulumuza getirilen iki farklı elektrikli araç; Twizy ve Zoe, öğrencilerimiz tarafından ilgiyle incelendi. Renault’un eğitim uzmanı Kenan Bey, Twizy’nin motosiklet özelliklerine sahip otomobil biçiminde, evde 3 saatte şarj edilebilen ve iki kişiyi taşıyan bir araç olarak dizayn edildiğini, Zoe’nin 400 voltla çalışan, bir şarjla 400 km’ye kadar yol yapabilen, 1,5 saatte şarj olabilen, çarpışma testlerini başarıyla geçmiş, elektrik aksamı açısından garantili ve normal otomobil özelliklerine sahip bir araç olduğunu belirtti.

Bazı öğrencilerimiz bahçede araçlara binerek, nasıl çalıştığını gözlemleyerek ve kullanım özellikleri konusunda bilgi alarak araçları titizlikle incelediler. Ders öğretmeni Erol Bal ve öğrencilerden sürücü belgesi olanlar deneme sürüşü yaptı.

Öğrencilerimiz, elektrikli araçların önemi ve işlevi konusunda dikkatle izledikleri sunum sonunda konuyla ilgili bilgilendiler.

"Your Europe, Your Say 2017" Yaklaşıyor!

Darüşşafaka MUN Konferansı

Haarlem Mun 2017’de Sürprizler, Hayranlıklar ve Şaşkınlıklar

Sainte Pulcherie Lisesi öğrencileri Brüksel’de AB’nin geleceğini tartıştılar

Lahey’deki MUN Konferansı’ndan Sürprizler, Gururlar, Şaşkınlıklar