Yayın tarihi 4 Mayıs 2017

Turuncu Sınıf (Fransa) Programı

Seyahat ve Okul Gezİsİ

2017

Gökkuşağı eğitim projesinin "Turuncu" Sınıfı 11C ve 11D sınıfı öğrencilerine yönelik olarak düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz Frankofon bir ortamda iki gün boyunca fen atölyelerine katılma şansına sahip olacaklardır.

Geziye katılan öğrencilerin 8 Mayıs Pazartesi günü Atatürk Havalimanı’nda saat tam 05.25’te check-in kontuvarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Türk Havayollarına ait uçağın kalkış saati 08.25 (Türkiye saatiyle)’tır. Lyon Saint-Exupery Havalimanı’na iniş saati 10.55 (Fransa saatiyle)’tir.

Geziye eşlik eden öğretmenler: Müdür Yardımcısı M. Sébastien Masin, Fransızca öğretmeni M. Hervé Porcher, fizik öğretmenleri Mme Gökçe Aköz ve M. Thami El Boukhari.

Grubun tamamı Grenoble’un güneyinde yer alan ve gezi süresince ziyaret edilecek çeşitli mekanlara ulaşımın hızlı ve kolay yapılmasını sağlayan Auberge de Jeunesse Grenoble Agglomération (10, avenue du Grésivaudan à Echirolles)’da konaklayacaktır.

Dönüş 12 Mayıs Cuma günü Turkish Airlines’nın Lyon Saint-Exupery Havalimanı’ndan 18.20’de (Fransa saatiyle) kalkan ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na 22.30’da (Türkiye saatiyle) inecektir.

Mayıs ayında Grenoble bölgesinde hava genellikle güneşlidir ancak serin ve yağmurlu da olabilmektedir. Yağmur olasılığına karşı çocuklarınızın yanlarına su geçirmez kıyafetler ve iyi bir spor ayakkabı aldığından emin olun. Yanlarında uygun kıyafetler getirmeleri gerekmektedir: topuklu ayakkabı ve mini etek yasaktır.

Acil durumlarda bağlantı kurulacak telefon numarası: 0532 765 78 27

Amaçlar:
- Fransa’da geçirilecek 5 gün boyunca günlük iletişimin Fransızca yapılması
- İki gün boyunca uluslararası bilim ekiplerince düzenlenecek atölyelerde dünyayı ve bilimsel araştırmaları keşfetmek:
nano@school et [synchrotron@school] et synchrotron@school
- Ziyaret ve etkinlikler aracılığıyla Fransız kültürünün farklı yönlerinin keşfedilmesi
- Öğrencilerin otonomluğunun gelişmesi

Program:
- Grenoble şehrinin ve yaşayanlarının keşif rallisi
- MINATEC’te CIME Nanotech işbirliğinde nano@schoolile atölyeler
- ESRF’desynchrotrons@school atölyeleri
- Profesyonel rehberler eşliğinde sportif faaliyetler (rafting, akrobranche)