Yayın tarihi 4 Mayıs 2017

Sarı Sınıfın Fransa Programı

Seyahat ve Okul Gezİsİ

XIV. Louis’nin İzlerinde

11. sınıfların katıldığı Sarı Sınıf, Sainte Pulchérie Lisesi’nin Gökkuşağı eğitim projesinde yer almaktadır. 11A ve 11B sınıfı öğrencileri, Fransa’nın en önemli tarihi mekanlarından bazılarını tamamen Fransızca bir bağlam içerisinde ziyaret etme fırsatına sahip olacaklardır.

Geziye katılan öğrencilerin 8 Mayıs Pazartesi günü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda saat tam 06.00’da check-in kontuvarında hazır bulunmaları gerekmektedir. Pegasus Havayollarına ait uçağın kalkış saati 8:40’tır. (Türkiye saatiyle). Paris Orly Havalimanı’na iniş saati 11:45’tir. (Fransa saatiyle).

Geziye eşlik eden öğretmenler: Müdür Yardımcısı/Matematik öğretmeni M. Mohamed Ferous, Fransızca öğretmeni Mme Christelle Joyeux, Tarih öğretmeni Sayın Işıl Kandolu, Din öğretmeni Sayın Erol Bal ve Eğitim Koordinatörü/Fransızca öğretmeni M. Thierry Chasse.

Grubun tamamı Paris’in biraz güneyinde yer alan ve gezi süresince ziyaret edilecek çeşitli mekanlara ulaşımın hızlı ve kolay yapılmasını sağlayan l’Auberge de Jeunesse de Cepoy-Montargis’de (adres: 25 quai du port - 45120 - Cepoy) konaklayacaktır.

Dönüş 12 Mayıs Cuma günü olacaktır. Pegasus Havayollarına ait uçağın kalkış saati Paris Orly Havalimanı’ndan 17:20’dir (Fransa saatiyle). Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş saati 22:00’tır (Türkiye saatiyle).

Mayıs ayında Paris bölgesinde hava genellikle güneşlidir ancak serin ve yağmurlu da olabilmektedir. Yağmur olasılığına karşı çocuklarınızın yanlarına su geçirmez kıyafetler ve iyi bir spor ayakkabı aldığından emin olun. Yanlarında uygun kıyafetler getirmeleri gerekmektedir: topuklu ayakkabı ve mini etek yasaktır.

Acil durumlarda bağlantı kurulacak telefon numarası: 0530 523 63 26

Amaçlar:

• Fransa’da geçirilecek 5 gün boyunca günlük iletişimin Fransızca yapılması
  • Tarihsel ve coğrafi gerçekleri eğitim içeriğiyle ilişkilendirmek
  • Ziyaret ve etkinlikler aracılığıyla Fransız kültürünün farklı yönlerinin keşfedilmesi
  • Öğrencilerin otonomluğunun gelişmesi

Program:

• Pazartesi : Fontainebleau Ormanı ’nın gezisi
  • Salı : Vaux-le-Vicomte şatosu ve bahçelerinın gezisi
  • Çarşamba : Paris’in merkezinin gezisi
  • Perşembe : Versailles Sarayı ve bahçelerinin gezisi
  • Cuma : dönüş
  • Her gün : İkişer saat ders (Fransızca, Tarih, Din ve Matematik)

Kırmızı Sınıf Şirince Matematik Köyü’nde

Marmaris’te Mavi Sınıfın 8. Yılı

Datça’da Muhteşem Bir Yaz Okulu!

Datça Mavi Yaz Okulu’nda Güneşli Günler!

UCPA’da Yaz Kampı!

"Mavi Yaz Okulu" İle Eğlenerek Fransızcasınızı Geliştirin