Yayın tarihi 2 Ağustos 2017

Datça Mavi Yaz Okulu’nda Güneşli Günler!

Seyahat ve Okul Gezİsİ

15 Temmuz’dan bu yana yaz okulundaki öğrenciler hem tatilden, bol oksijenli güzel havadan, sahilden, spor aktivitelerinden hem de Fransızca derslerinden sonuna kadar faydalanmaya devam ediyorlar.

Bu yaz kırkın üstünde öğrencimiz Mavi Yaz Okulu’na kayıt oldu. Programımız doğrultusunda her sabah Fransızca derslerini, öğleden sonra denizde yapılan spor aktiviteleri takip ediyorlar. Fransızca derslerinde öğrenciler, bir yandan sene içinde işledikleri konuları tekrar ederken diğer yandan da öğretmenlerinin hazırladıkları eğlenceli aktiviteler eşliğinde Fransızcalarını geliştirme fırsatı buluyorlar.

UCPA Sörf Merkezi’nde öğrencilerin zamanlarının büyük bir kısmının spor yaparak geçiriyorlar. Öğrencilerimiz suda yapılan tüm spor aktivitelerine, özellikle rüzgar sörfüne oldukça ilgi duyuyorlar. Bazı öğrenciler katamaran, sörf, kano ve “stand-up pedal” gibi farklı spor aktivitelerini ilk defa deneyimlerken daha önce Mavi Sınıf’la bu tecrübeyi yaşamış olanlar kendilerini bu sporlarda daha da çok geliştirme imkanı buluyor. Ayrıca Datça’nın merkezine ve ünlü amfitiyatronun bulunduğu Knidos antik kentine de bir gezi düzenledik.

Gün, her akşam UCPA spor eğitmenlerinin eşliğinde hazırlanan akşam etkinliğiyle sona eriyor. Dansla ve müzikle ilgili etkinliklerde öğrencilerimizin farklı yönlerini de keşfetmiş oluyoruz.

Güneş ve rüzgarla geçirdiğimiz bu kampta beraber olmanın ve bu anları paylaşmanın keyfi paha biçilmez.

"Açık havada ders yapmayı ve Fransızcayı hareket ederek öğrenmeyi çok sevdik."
Pelin ve Nil, Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri

"Oyunlar, yapılan çeşitli organizasyon ve aktiviteleri çok sevdim. Daha çok satranç oynamak isterim. Burada yeni arkadaşlar edindim ve çok iyi anlaşıyoruz."
Bora, Pierre Loti Lisesi öğrencisi

"Rüzgar sörfü, voleybol ve dün geceki "Just Dance" çok eğlenceli ! Dünkü dans performansım sayesinde "Dansın Kralı" unvanını aldım."
Başar, Şişli Terakki Vakfı Okulları öğrencisi

"Restoranın deniz kenarında olmasını çok sevdim. Kampta ağacın bol olması çok güzel. Ortam bana enerji veriyor."
Öykü, Robert Kolej öğrencisi

UCPA’da Yaz Kampı!