Yayın tarihi 10 Aralık 2014

"FrancEducation"Markalı Kurumların Buluşması

Buluşmalar

Sainte Pulchérie Lisesi’nin de aralarında yer aldığı "FrancEducation" unvanına sahip 56 kurum 4-5 Aralık tarihlerinde Paris’te Centre International d’Études Pédagogiques’te bir araya geldi.

Sainte Pulchérie Lisesi, 2013 yılında, Yurt Dışı Fransızca Eğitim Ajansı (AEFE) ve Fransız Dışişleri ve Uluslararası Gelişim Bakanlığı (MAEDI) tarafından mükemmeliyet labeli FrancEducation ile ödüllendirilen kurumlar arasında yer almaktadır.

Okul müdürü M. Abellan, 4-5 Aralık 2014 tarihlerinde Sainte Pulchérie Lisesi’ni CIEP Semineri’nde temsil etmeleri için M. Jean-Michel Ducrot (Eğitim Koordinatörü) ve Mme Işıl Baykal (Hazırlık Sınıfı Öğretmeni)’ı görevlendirdi.

Seminerde, "FrancEducation" markasının, uluslararası ölçekte iki dilli Frankofon kurumlardan oluşan üstün nitelikli bir ağ olarak kabul gördüğü ve dünya çapında büyük başarı elde ettiği hatırlatıldı.

Belirtilen hedefler şunlardır:

• Gerek Fransızca, gerek dille bağlantılı olmayan disiplinlerin öğretiminde, gerekse ülke dilindeki dersle bağ kurmada bizlerle aynı menfaatleri ve aynı sorunları paylaşan partnerler arasında ağ oluşturmak.
  • Yeni kaynaklar kullanmak, Fransız Kültür ve partnerleri gibi kurumlarla çalışmak.
  • "FrancEducation" markalı yeni kurumlarla yeni eğitim teknolojileri hakkındaki deneyimlerimiz üzerine fikir alışverişlerinde bulunarak eğitim ve dijital alanlarda becerilerimizi geliştirmek.

Sayın Senatör Louis Duvernoi, senatodaki buluşmada bu markanın önemini, bizlerin de dahil olduğu bu kurumlarındaki eğitimin kalitesini ve öğrencileri eğitimin kalbine yerleştirme isteğini hatırlattı.

Eğitim Teknolojileri Platformu (ETP) Konferansı

İlk MUN Atölyesi