Yayın tarihi 9 Aralık 2013

"FrancEducation" Unvanı’nın Resmi Takdim Töreni

Buluşmalar

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Laurent Bili, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Ziya Yediyıldız’ın katılımlarıyla onurlandırdıkları ve siyaset, akademi ve eğitim dünyasından birçok temsilcinin bir araya geldiği 27 Kasım 2013 Çarşamba günü, Türkiye’deki Frankofon Liselerin müdürlerine "Label FrancEducation" diplomalarını takdim etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Sayın Laurent Fabius, içlerinde Sainte Pulchérie Lisesi’nin de yer aldığı Türkiye’nin önde gelen Türkçe-Fransızca çift dilli eğitim veren, 9 Frankofon devlet ve özel okuluna "Label FrancEducation" sertifikalarını takdim etti.

Bu sertifika, 10’u Amerika Birleşik Devletleri’nde ve 9’u Türkiye’de olmak üzere, dünyada sadece 32 eğitim kurumuna layık görülmüş olması sebebiyle, çok nadiren sahip olunan bir unvandır. Bu sertifika, sunulan eğitimin, eğitim kadrolarının ve kurumun eğitim yapısının kalitesini, dünya Fransızca çift dilde eğitim normları doğrultusunda, garanti eder.

Bu unvana sahip olmayı arzu eden her bir eğitim kurumu, müdürlerinin talepleri doğrultusunda, 2012 ve 2013 yılları arasında Fransız uzmanlar tarafından derin bir kalite denetimine tabii tutuldu.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Laurent Bili konuşmasında şu ifadelerde bulunmuştur:

"Saint Joseph, Saint Benoît, Saint Michel, Sainte Pulchérie, Notre Dame de Sion, Tevfik Fikret, Galatasaray… Bu saygın kurumlardan yüzbinlerce öğrenci mezun oldu. Tarihte bir isim bırakmış olsunlar veya olmasınlar, bütün bu eski mezunlar yeteneklerini, çağdaş Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sanatsal ve entellektüel inşaasının hizmetinde kullandılar.

Bu akşam, aramızda bulunanlar arasında, bu liselerden mezun olmuş pek çok konuğumuzu görüyorum. Onlar, söz konusu kurumlarda, yalnızca birkaçını sayacak olursak, dürüstlük, doğruluk, dayanışma, emeğe olan sevgi gibi Türk milletinin değerlerine tam bir saygı çerçevesinde, örnek teşkil eden bir eğitim aldılar… Çift dilli bir eğitimin getirdiği entellektüel açılımın zenginleştirdiği değerlerdir bunlar, aynı zamanda."

Sainte Pulchérie Lisesi dünya çapında bu üstün nitelikli eğitim kurumları arasında yer almaktan mutluluk duyar ve tüm eğitim kadrosuna teşekkürlerini sunar.

Daha fazla bilgi için, buraya tıklayın.

MFINUE 2013: Öğrencilerimiz Modernite Kavramını Yeniden Tanımlıyor

Galatasaray Üniversitesi Tanıtım Konferansı

Sainte Pulchérie Felsefe Kahvesi Uluslararası Kolokyuma Gidiyor

CEA’dan Bir Astrofizikçi Lisemizde