Yayın tarihi 20 Haziran 2013

Roland Lehoucq ile Videokonferans

Buluşmalar

10. sınıflar, CEA Saclay (Paris yakınlarındaki Atom Enerjisi Merkezi)’dan bir astrofizikçiyle videokonferans yaptılar.

8 Mayıs günü, 10. sınıf öğrencileri CEA d’Orsay’da astrofizikçi Roland Lehoucq ile videokonferans gerçekleştirdi. Astrofizikçinin özgeçmişini ve yayınlarını Futura-sciences’in sitesinden buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Bilim kurgu tutkunu Lehoucq , 3. kez öğrencilerimizle görüşmeyi kabul etti. Öğrencilerimiz Fransızca derslerinin "Süper Kahramanlar- Antikahramanlar" konusu çerçevesinde sorularını Fransızca olarak yönelttiler. Gösteri salonunda herkes dikkat kesilmiş ve konsantre olmuştu.

Biyoloji ve fizik olmak üzere, her iki fen dersinde de Avatar filmi üzerine yapılmış olan ön çalışma şu konuları içeriyoru :

• Güneş dışı bir gezegende yaşam mücadelesi, yaşamının adaptasyonu
  • Uzayda seyahat
  • Dünya dışı bir gezegende, o gezegenin şartlarına göre hetetrof yaşam
  • Dünya dışı bir gezegende, o gezegenin şartlarına göre ototrof yaşam
  • Dünyayla ya da dünya dışı yaratıklarla iletişim (olası şekiller, uygun mekanlar, malzemeler)

Bu salı, FEN bölümü öğrencileri olan genç bilimcilerle astrofizikçi arasında bir etkileşim oluştu. Öncelikle öğrenciler, Sayın Lehoucq’u, uzay bulguları ve “uzaylılarla” iletişim üzerine sorguladılar ardından, bu sefer astrofizikçi öğrencilere filmdeki biyoloji hakkında sorular yönlendirdi. Sonuç : uzman, öğrencileri canlı gerçekleştirilen bu zorlu alıştırmada gösterdikleri başarıdan ötürü tebrik etti.

Eğer siz de Avatar’ın dünyasına bir araştırmacı gözüyle bakmak isterseniz, Parisli lise öğrencilerine verilen konferansın tamamını (Konferans vidonun 7.dakikasında başlıyor ve bir saatten uzun sürüyor) buradan izleyebilirsiniz.

9.Sınıflardan Enerji Üzerine İkinci Tartışma

Balçiçek İlter ve Şafak Pavey Okulumuzda !

Dünya Kadınlar Günü Söyleşileri

Dünya Felsefe Günü Kutlaması

Kabataş Lisesi MUN Konferansı

MFINUE 2012, Öğrencilerimizin Başarısı