Edebiyat

• Hazırlık - Türk Dili ve Edebiyatı

Hazırlık sınıfının amacı, temel özelliklerini öğreterek, öğrencilerimizin Türkçeyi doğru konuşmalarını ve yazmalarını sağlamaktır. Haftada, her biri 40 dakikalık 4 ders. Öğretim ve Öğrenme Hedefleri Öğrencilerimizi, edebiyatımızın seçkin örnekleri ve yazarlarıyla (...)
  • 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Öğretim Programı, öğrencilerin; Türk edebiyatının ve kültürünün temel niteliklerini, önemli sanatçılarını ve eserlerini tanımalarını; Türk dilinin inceliklerini keşfetmelerini; anlama, anlatma ve eleştirel düşünme becerileri ile (...)
  • 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Öğretim Programı öğrencilerin; Türk edebiyatının ve kültürünün temel niteliklerini, önemli sanatçılarını ve eserlerini tanımalarını; Türk dilinin inceliklerini keşfetmelerini; anlama, anlatma ve eleştirel düşünme becerileri ile estetik (...)
  • 11. Sınıf Türk Edebiyatı

Batı etkisinde gelişen Türk Edebiyatı’nın Cumhuriyet dönemine kadar olan sürecini, edebi eser seçkileri aracılığıyla, kültürel farkındalık kazandırarak incelemek, dönemin zihniyet değişikliklerini kavramayı sağlar. Haftada, her biri 40 dakikalık 4 ders. Öğretim (...)
  • 11. Sınıf Dil ve Anlatım

Dünya ve Türk Edebiyatı’nın öğretici metinlerini ait oldukları kültürel dönemlere göre çözümlemek ve yorumlamak, öğrencilerdeki sorgulama becerisini geliştirir. Haftada her biri 40 dakikalık 2 ders. Öğretim ve Öğrenme Hedefleri Öğretici metin ile sanatsal (...)
  • 12. Sınıf Türk Edebiyatı

Cumhuriyetle başlayan ve günümüze kadar gelen Türk Edebiyatı’nın eserlerinden seçilen örneklerde biçim, içerik ve estetik değerler incelenerek, öğrencilerdeki edebî zevk, sanatsal bakış açısı ve entellektüel birikim oluşturulur. Haftada, her biri 40 dakikalık (...)
  • 12. Sınıf Dil ve Anlatım

Sözlü ve yazılı anlatım bireyin kendini ifade etme gücünü geliştirirken, ana diline ait dil bilincinin farkındalığını sağlar. 12A, 12B ve 12E şubelerinde haftada 40 dakikalık 4 ders, 12C ve 12D şubelerinde haftada 40 dakikalık 2 ders. Öğretim ve Öğrenme (...)

Beden Eğitimi ve Spor

Bilgi İletişim Teknolojileri