Edebiyat

• 9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı 9. Sınıf Dersi Öğretim Programıyla öğrencilerin; Türk edebiyatının ve kültürünün temel niteliklerini, önemli sanatçılarını ve eserlerini tanımalarını; Türk dilinin inceliklerini keşfetmelerini; anlama, anlatma ve eleştirel düşünme becerileri (...)
  • Hazırlık

Hazırlık sınıfının amacı, temel özelliklerini öğreterek, öğrencilerimizin Türkçeyi doğru konuşmalarını ve yazmalarını sağlamaktır. Haftada, her biri 40 dakikalık 4 ders. Öğretim ve Öğrenme Hedefleri Öğrencilerimizi, edebiyatımızın seçkin örnekleri ve yazarlarıyla (...)
  • 10. Sınıf Türk Edebiyatı

Edebiyat ve tarihin bütünselliğini, toplumların düşünce yapıları ve yaşam biçimlerindeki değişiklikleri fark etmek, o döneme ait edebi eserleri okumakla mümkündür. Haftada, her biri 40 dakikalık 3 ders. Öğretim ve Öğrenme Hedefleri Sözlü edebiyatımızdan (...)
  • 11. Sınıf Türk Edebiyatı

Batı etkisinde gelişen Türk Edebiyatı’nın Cumhuriyet dönemine kadar olan sürecini, edebi eser seçkileri aracılığıyla, kültürel farkındalık kazandırarak incelemek, dönemin zihniyet değişikliklerini kavramayı sağlar. Haftada, her biri 40 dakikalık 4 ders. Öğretim (...)
  • 12. Sınıf Türk Edebiyatı

Cumhuriyetle başlayan ve günümüze kadar gelen Türk Edebiyatı’nın eserlerinden seçilen örneklerde biçim, içerik ve estetik değerler incelenerek, öğrencilerdeki edebî zevk, sanatsal bakış açısı ve entellektüel birikim oluşturulur. Haftada, her biri 40 dakikalık (...)
  • 10. Sınıf Dil ve Anlatım

Sözlü ve yazılı anlatımın kurallarını edebi eserler aracılığıyla öğrenmek ve kullanmak, bireyin kendini ifade etme becerisini geliştirir. Haftada, her biri 40 dakikalık 2 ders. Öğretim ve Öğrenme Hedefleri Sözlü ve yazılı anlatımın özelliklerini kavratmak (...)
  • 11. Sınıf Dil ve Anlatım

Dünya ve Türk Edebiyatı’nın öğretici metinlerini ait oldukları kültürel dönemlere göre çözümlemek ve yorumlamak, öğrencilerdeki sorgulama becerisini geliştirir. Öğretim ve Öğrenme Hedefleri Öğretici metin ile sanatsal metinlerin farklarını kavratmak Türk ve (...)
  • 12. Sınıflar Dil ve Anlatım

Sözlü ve yazılı anlatım bireyin kendini ifade etme gücünü geliştirirken, ana diline ait dil bilincinin farkındalığını sağlar. 12A, 12B ve 12E şubelerinde haftada 40 dakikalık 4 ders, 12C ve 12D şubelerinde haftada 40 dakikalık 2 ders. Öğretim ve Öğrenme (...)

Beden Eğitimi ve Spor

Bilgi İletişim Tek.