Yayın tarihi 16 Mayıs 2007

PCİE : Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası

AVRUPA BİLGİSAYAR YETKİNLİK SERTİFİKASI (ECDL) dünyaca tanınmış bir Sertifikasyon Programıdır. ECDL tüm dünyada aynı prosedür ve metodları uygulayarak mesleki ve kişisel kariyer sürecinde Bilgi Teknolojileri (BT) ve bilgisayar becerileri konusunda bireylerin yeterliliğini belgeler.

Bu pasaport dünya üzerinde 138 ülkede kullanılmaktadır.

4,7 milyon insan, 18.000 merkezde bu konuda yeterlilik sahibi olmak için sınanmaktadır.

Bu pasaportun idari sorumlusu ECDL vakfı olup - elektronik posta adresi (www.ecdl.com) olarak belirtilmektedir.

İşleyiş Dublin’de olup, İrlanda hükümeti ve Avrupa Birliğinin ilgili komisyonlarınca desteklenmektedir.

Bu belge, uluslararası Bilgisayar kullanımı yetisini onaylamakla birlikte, kavram olarak tamamen Avrupa dışında da tam bir « uluslararası » kavramını yansıtmaktadır.

Niçin PCIE ?

Sainte Pulchérie Lisesinde öğrencilerimiz Bilgisayar programlarında, bilgisayarı kullanmayı tablo, sunum yaparak ve metin irdelemesi çalışmalarında NTIC standardlarının izin verdiği uygulamalar çerçevesinde çalışmalar yapmaktadırlar. Üniversiteye adım attıklarında elbette yetileri bu çerçevede olacaktır.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin bilgi ve becelerinde çağdaş teknolojiyi kullanabilme, kaliteli ve üst düzey eğitim verme amacında olan kurumumuzun hedeflerinde biri olup, çağın olmazsa olmaz gereklerindendir.

(PCIE) Avrupa Bilgisayar Yeterlilik Pasaportuna sahip olabilme kullanıcının yeterliliğini gösterecek test sınavlarına katılıp, etaplar sonucunda elde edeceği bir belgedir.

Bir testte yaşanan başarısızlık, yetersizlik anlamına gelmez, yetilerini daha iyileştirip, aynı teste tekrar katılabileceklerdir.

PCIE bir formasyon sistemi değildir.
Bilgilerin değerlendirilmesi ve bu değerlendirmenin onaylanması olarak tanımlanmaktadır.

ECDL / PCIE Tanımı :

Bu belge kişinin bilgisayar yetisini kanıtlamakla birlikte 7 bölümde, PC’nin doğru ve bilinçli kullanım konusunda temel ve tam bir alt yapı sağlar.

Bir bölüm bilgi toplumu üzerine ve PC çevresiyle ilgili genel sorular içerir.

6 bölüm :

- Belge yönetimi
- Metin (texte) irdelemesi
- Tablo
- Veri tabanı
- Sunum
- Elektronik posta ve Web sayfası

Test’in özellikleri :

Her testte 36 soru bulunmaktadır.
İçerikteki bu sorular farklı zorluk düzeylerinde.
Avrupa normlarınca soyut tanımlamalar içerir.

Testin süresi 35 dakika
Bu süre fazlasıyla yeterlidir süre yönünden kayba veya strese sebeb olacak bir etken söz konusu değildir. Kişi konuya konsantre olarak, düşünüp tahlil yapabilir.

Başarı değerlendirmesi : %75 doğru cevap gerekir.
Testin tamamında 9 hata ya izin verilir.
Bu durum sorunun yanliş yorumlanması, dikkatsizlik veya eğitim eksikliğinden kaynaklanabilir.

Soruların özelliği :

Üç soru tipi mevcuttur

- İşlevsel (logiciel’le ilgili işlemler)
- Doğru uygulama kullanma (günlük hayatı kolaylaştırır)
- Üretimsel kurallar

Üç zorluk düzeyi

1. Temel bilgiler
  2. Belli bir eğitim bilinciyle ve zekasıyla kullanım
  3. Test etme ve yetiyi ortaya çıkarma

İki tür soru

- Test şeklinde (çoktan bulmalı)
- Çok cevaplı (birden fazla doğru cevap)

İlk etap PCIE için (PCIE Start)

(4 seçmeli program)

Kayıt esnasında 3 yıl boyunca geçerli olacak olan bireysel bir kartınız olacak.

Yukarıda belirtilen 7 bölümden 4’ünü seçebileceksiniz. Her testin sonunda alınan sonuçlar otomatik olarak hesaplanır. Sonuç grafik şeklinde adaya bildirilir. Buna göre aday eksiklerini net bir şekilde görebilecektir.

4 bölüm başarıyla tamamlandığında PCIE Start sertifikası alınabilecektir.

PCIE süreçleri devam etmektedir. Arzu edilen zaman katılım mümkün olabilecektir.

DELF - DALF : Avrupa Dil Pasaportu

TOEFL IBT Sınavı neler Getiriyor?

Okulumuzda İlk Yardım Eğitimi