Yayın tarihi 6 Temmuz 2013

Gökkuşağı Eğitim Projesi Tanıtımı

"Gökkuşağı Eğitim Projesi", Sainte Pulchérie Lisesi’nin eğitim ve öğretim anlayışının kalbinde yer alan bir projedir. Her yıl, farklı renklere göre adlandırdığımız sınıflarda, lisemiz çeşitli öğrenme yöntemlerini geliştirmektedir. Gökkuşağı Eğitim Projesi kapsamındaki keşif sınıfları, eğitim amaçlı geziler ve değişim programları öğrencilerin okulda öğrenilen bilgileri yerinde izleyerek pekiştirmelerini sağlar ve öğrencilerde merak uyandırır. Bu eğitim projesi, tematik bir bütünlüğe sahiptir. Aynı zamanda, bu geziler öğrencilere bilgiyi ve farklı disiplinlerin birikimlerini harmanlayarak karmaşık bir durumu çözümleme ya da bilinmeyen bir durum karşısında uygun davranışlar sergileme becerilerini kazandırır. Böylece, Gökkuşağı Eğitim Projemiz eğitimin sınırlarını genişletir. Bu bölümde gökkuşağımızdaki farklı renk tonlarını keşfedebilirsiniz.

Keşif Sınıfları, öğrencilerin farklı doğal ve kültürel ortamlarda bulunarak, çalışma alanlarında kişilerle doğrudan temas kurarak, kendi ürettiklerini ortaya çıkarmalarını ve böylece öğrenme sürecine anlam katmalarını amaçlar.

• Hazırlık Sınıfları - Yeşil Sınıf : Kapadokya’da Fen ve Fransızca eğitimini birleştiren program. Buraya tıklayın
  • 9. Sınıflar - Mavi Sınıf: Marmaris - UCPA Fransız Spor Kampı; Fransızca, Fen ve su sporlarını kapsayan eğitim programı. Buraya tıklayın
  • 10. Sınıflar - Kırmızı Sınıf: Şirince, İzmir - Nesin Matematik Köyü’nde matematik ve İngilizceyi birleştiren sınıf. Buraya tıklayın
  • 11CD Sınıfları - Turuncu Sınıf: Grenoble, Fransa - MINATEC ve ESRF’de fen bilimleri araştırma merkezleri. Buraya tıklayın
  • 11AB Sınıfları - Sarı Sınıf: Bordeaux’da Sarı Sınıf; Fransızca, felsefe ve Fransa’da yüksek öğrenime hazırlık programı - Fransa. Buraya tıklayın

Eğitim Amaçlı Geziler’in amaçları: yeni bir ortamda veya bilimsel ve kültürel merkezlerde bulunmak; profesyonel sanatçılar ya da bilim insanlarıyla tanışmak; yeni bir çevre keşfederek şaşkınlıkla birlikte merak ve ilginin uyanması; karşılaştırma ve sorgulama becerilerini geliştirmek.

• Hazırlık Sınıfları - Kaynaştırma Etkinlikleri: Okula yeni başlayan öğrenciler için kaynaştırma programı - Büyükada. Buraya tıklayın
  • 9-10-11. Sınıflar: Fransızca MUN (Model United Nations) Konferansları: Hollanda - La Haye ve Fransa - Grenoble. Buraya tıklayın
  • 9-10-11. Sınıflar - Beyaz Gezi: Fransa - La Toussuire. Buraya tıklayın
  • Tiyatro Kulübü: Ankara Tevfik Fikret Tiyatro Festivali Buraya tıklayın