Tristan Zilberman ile Fotoğraf Atölyesi

Fransızca öğretmenlerinin 10. sınıf öğrencileri ve fotoğraf sanatçısıyla yürüttükleri bu fotoğraf projesinde, imge analiziyle ilintili sözcük dağarcığı edinmek, bir fotoğrafçının fotoğraf sürecini anlamak, sanatçıyla tanışmak ve onun sayesinde çevremize daha farklı bakmak gibi konular, proje kapsamında tartışmaya açılacaklardan bazılarını oluşturmaktadır.

Sainte Pulchérie Lisesi, Fransızca dersleri kapsamında 10. sınıfların tümüyle iki hafta süresince çalışmak üzere, 6 yıldır her kasım ayında, bir Fransız sanatçıya ev sahipliği yapmaktadır.

Bu senenin konuk fotoğrafçısı Tristan Zilberman. 23 Kasım’a kadar lisemizde konaklayacak sanatçı, bir dizi fotoğraf atölyesinde öğrencilere eşlik edecek. Hep birlikte, resim dili ve bu görsel ifade biçimi aracılığıyla gösterilmek istenenlerin analizini yapacaklar. Yine hep birlikte, köprü temasını ele alacak ve çerçeve kavramı üzerine çalışacaklar.

Tristan Zilberman :

“İki yaka, iki coğrafi bölge arasındaki bir yapının ötesinde köprü, bağı da temsil eder. İki yakayı birleştirerek sınırları ortadan kaldırır, rastlantılara ve aktarıma olanak sağlar.”

Tristan Zilberman, İstanbul seyahati vesilesiyle son işlerinden birini sunacak: Rhône Nehri’ndeki eski bir köprünün rehabilitasyonu ve bu köprünün asma köprüye dönüştürülmesiyle ilgili bir foto röportaj…

21 Kasım perşembe günü 18.30’daki açılışa hepinizi bekliyoruz.

Lisemiz Od’A-Ouvroir d’Art Sanat Galerisi’ndeki Tristan Zilberman ve Emine Akbucak sergisiyle ilgili daha fazla bilgi için, buraya tıklayın.

Biyografi
Tristan Zilberman 1969 Valence doğdu. Alaylı sanatçı, fotoğrafa 1995 yılında başladı ve fotoğraf, kısa sürede sanatçıda tutkuya dönüştü. Bu tutku, hızla seyahatlerin tetiklendiği bir tutku haline gelir: “Bilinmeyen evrenler için duyduğum hayranlık, yeni ortamlar ve manzaralar karşısında hissettiğim duygular, kimi karşılaşmaların büyüsü… Bunları paylaşma ihtiyacı duydum”.

Çalışmalarını 1997 yılında halkla buluşturdu ve o tarihten bu yana, yirminin üzerinde kişisel ve kolektif sergiye katıldı. Çalışmaları, genellikle yolculuk fotoğrafları ya da farklı temalar üzerine foto-röportajlardan oluşmaktadır. Sanatçı, çok sayıda Fransız fotoğraf kolektifiyle çalışmalar yapmaktadır.

Teknoloji tutkunu sanatçı, 2000’li yılların eğilimlerine, baskıda olduğu kadar, çekimde de dijitale yönelik gelişmelere ilgi duymaktadır. Zilberman, 2011’de, fotoğrafa adadığı sanat ve baskı merkezi Fabrique de l’image’yi kurdu. www.fabrique-image.fr