Eğitim tıpkı bahçıvanlık gibi sabır, dikkat, önsezi gerektirir: eğitimciler ve aileler bahçelerinin yeşermesini memnuniyetle izlemeye geçmeden evvel, iyi tohumlar ekmeli, büyümekte olan bitkiye bir anlam kazandırmalı, onu korumalı ve güvenle meyveleri toplamalıdır.

“Lisemiz, öğrencilerine sağlam bir bilgi temeliyle birlikte düşünmeye dayalı bir kültür, eleştirel bakış açısı ve akılcı yaklaşım, ayrıca çalışma zevki, çaba ve disiplin aşılamaktadır. Sainte Pulchérie Lisesi’nin bir ayrıcalığı da, çeşitli projeler, eğitim amaçlı geziler, alanında uzman kişilerle buluşmalar ve kurum içinde gerçekleştirilen zengin kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla bilgiyi bir perspektife yerleştirmektir.”

Alexandre Abellan, Okul Müdürü