SPécifique: Dinle, Oku, Tekrar Et!

Bülten SPécifique 27. sayısında ders çalışma alışkanlıklarınızı sorguluyor; ezberci misiniz yoksa tekrarcı mı?

“Sınavlar yükleyen kişilerin bakış açılarına göre oldukça fazla anlam taşırlar.” Bu cümle, Nisan 2018’de okulumuzda gerçekleşen Rehberlik Sempozyumu’nun açılış konuşmasının ilk cümlesiydi. Konu “Sınavların Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri” olunca, katılımcılar öğrenci, öğretmen ve veli ekseninde sınavların etkileri üzerine çok verimli bir gün geçirmişti.

Teknik bir tarafı da var elbette sınavların; “hazırlanmak”… Nasıl hazırlanır bir öğrenci sınava; az, çok, hiç, ezberleyerek, bir gece önce sabahlayarak, günü gününe not tutarak, 100’lük, 50’lik….

Her öğrencinin kendine has bir ders çalışma metodu vardır tabii ki; faydasını gördüğü ya da halen göremediği… Bülten SPécifique 27. sayısında bu metotlara basit ancak mucizevi bir ekleme yapmanızı öneriyor.

İyi okumalar…