Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 16. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin 16. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve sempozyum kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Makale Yarışması Ödül Töreni 9 Mayıs 2019 Perşembe günü 13.30-18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sempozyumumuzda bu yıl edebiyatımızın büyük ustası Yaşar Kemal’i , 44 yıllık dostu, sanat dünyamızın çok yönlü ismi Zülfü Livaneli’nin kalemiyle; bu dostluğu dile getirdiği,”Gözüyle Kartal Avlayan Yazar : Yaşar Kemal” eserini hareket noktamız olarak seçerek bir kez daha anacağız. Sempozyumumuz kapsamında Yaşar Kemal’in eserleriyle ilgili, farklı türlerde öğrenci atölyeleri ve eş zamanlı olarak edebiyat öğretmenlerine yönelik sunumlar düzenlenecek olup edebi paylaşımlar gerçekleştirilecektir.

Kayıtlar için : buraya tıklayın

Sempozyumumuza katılımızı bekleriz.

13.30 Açılış konuşmaları

13.45- 15.15 Öğrenci Atölyeleri

• Asuman Büke Kafaoğlu ile İnce Memed Üzerine Bir Analiz / Okuma Atölyesi
  • Seza Yılancıoğlu ile Binboğalar Efsanesi Üzerine Bir İnceleme / Okuma Atölyesi
  • Ayşe Lebriz Berkem ile Yaşar Kemal’in “Beyaz Pantolon” Öyküsünü Canlandıralım / Drama Atölyesi
  • Sedat Girgin ile Yaşar Kemal’in Karakterlerinin Oluşumu, Görselleştirilmesi / Çizim Atölyesi

13.45-15.15 Öğretmen Atölyesi

• “Yer Demir Gök Bakır” filmini edebiyat derslerinde nasıl kullanabiliriz?
    Nigar Şahin / Edebiyat Öğretmeni

15.15 –15.45 Atölyelerin geri bildirimleri

15.45- 16.00 Ara- Çay Kahve Molası

16.00-17.00 Zülfü Livaneli ile Söyleşi