Rönesans’tan David Bowie’ye Floransa

10. sınıflardan 19 öğrencimiz Rönesans sanatını keşfetmek üzere katıldıkları Floransa gezisinde bir yıl boyunca görsel sanatlar dersi kapsamında işledikleri eserleri yerlerinde görme şansı yakaladılar.

İlk durak olan Pisa’nın ardından öğrencilerimiz Toskana bölgesinin başkentinde tarihi sokakları arşınladı; kiliseler, katedraller ve sarayların yanı sıra bir David Bowie sergisi de gezme fırsatı buldular.

İşte küçük sanat tarihçilerimizin gezi notları:

Pisa Kulesi
“Mutlaka görülmesi gereken çok güzel bir yer.”
Derin-10D

Hostel
“Kaldığımız yerdeki banyonun ortak olması bize biraz zorlayıcı gelse de odamız güzeldi ve çok eğlenceli vakit geçirdik.”
Zeynep -10C

Floransa’da Favori Mekanım
“Floransa’da en beğendiğim yer son gün gittiğimiz yer Piazzale Michelangelo oldu. Gezdiğimiz tüm yerleri tekrar tepeden güneş batışı manzarasıyla izlemek çok zevkliydi.”
Şimal -10C

Davut Heykeli
“Davut zaten hep orda idi ben sadece onu serbest bıraktım.” – Michelangelo
Ege -10C

Favori Sanat Eserim
“En sevdiğim tablo Venüs’ün doğuşu oldu. Diğer resimlerdeki karışıklık ve karanlıktan çok bundaki aydınlığı, sade güzelliği çok beğendim.”
Selen10-A

Favori Yemeğim
“Her gün farklı lezzetler denemeye çalıştım, içlerinde en çok pizzayı ve lazanyayı beğendim.”
Sude – 10D

Giyim Tarzı
“İtalyanlar genellikle rahat ve günlük kıyafetler giymeyi tercih ediyor.”
Nisa -10D

Ayakkabı
“İtalyan ayakkabıları çok şık.”
Barkin-10C

Türk Kahvesi x İtalyan Kahvesi
“İtalyan kahvesi Türk kahvesine göre daha hafif.”
Doğa -10A

Favori İtalyanca Kelimem
“Ben bu gezide ’gelato’ (dondurma) kelimesini öğrendim.”
Bengisu-10A