Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

Robotik Kulübü

Öğretmen: Abidin ZENGİNLER

Tanım

Robotik, robotlarla ilgilenen bir bilim dalıdır. Mekanik, bilişim, elektronikle ilgili çeşitli yönlerin de yer aldığı farklı disiplinleri içeren bir alandır. Robotik aynı zamanda sosyal bilimler ve etikle de ilgilidir.

Hedefler

• Robot tasarlamak
  • Öğrencilere, robotikten kaynaklanan bilimsel, sosyal ve kültürel kesişmeleri öğretmek
  • Matematik teoremlerini, fizik kanunlarını uygulamaya koymak
  • Bilgisayar programı geliştirmek
  • Robotikle ilgili etik sorunlar üzerine düşünmek

Uygulamalar

• Okul gezileri: İstanbul’un en prestijli üniversite robotik kulüplerini ziyaret
  • Robotik turnuvalarına katılım.
    İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşen “First Lego League” yarışması için buraya tıklayınız, İzmir’de gerçekleşen için buraya tıklayınız
  • Robotik atölyeleri sonucunda öğrenciler farklı STEM uygulamaları yapmaktadır. Yapılan uygulama ve projeler ile farklı makerfair çalışmalarına katılmaktadırlar. Örneğin;
    1-2019 İSTANBUL turnuvasına ve ABD West PALMBEACH bölgelerinde turnuvalara katılındı ve çeşitli ödüller alındı.
    2- FIRST ROBOTICS COMPETITION (2018 New York Turnuvası için buraya tıklayın)
    3-MAKERFAIR ÇALIŞMALARI (2017 Bilim ve teknoloji fuarı: SP Maker Faire için buraya tıklayınız)
    4-ÇEŞİTLİ BİLİM ŞENLİKLERİ
    5-TÜRKİYE OFF-SEASON SUNUMU (FRC 2018 Off-Season robotik turnuvası için buraya tıklayınız)
  • Atölyelerdeki mekanik ve elektrik sistemlerinin beraber kullanımı sonucu mekatronik sistemler tasarlanmaktadır.
  • Farklı disiplinlere sahip kodlama sistemleri ile coding çalışmaları yapılmaktadır.
daha fazla+