Seyahat ve Okul Gezisi

• Yayın tarihi 22 Mart 2019 | Yeşil Sınıf Kapadokya’da

Hazırlık Sınıfları Kapadokya Yolunda !

Hazırlık sınıfları bu sene 13. kez düzenlediğimiz Yeşil Sınıf programıyla Kapadokya’ya gidiyor. Bir hafta boyunca fen derslerinde inceleyecekleri doğayı keşfedecek ve tüm gezi boyunca Fransızca konuşacaklar. Kapadokya’da Yeşil Sınıf programımızın amacı, (...)
  • Yayın tarihi 17 Ocak 2019 | La Toussuire (Fransa)

La Toussuire’de Kayak

21. kayak kampına katılan öğrencilerimizden Öykü’nün izlenimleri: "Merhaba ben Öykü, okulun 21. kez düzenlediği kayak kampında ikinci senem. Geçen seneye kıyasla bu sene çok daha fazla eğlendim çünkü her geçen sene, kayak kampı sayesinde bulunduğum ortama (...)
  • Yayın tarihi 24 Aralık 2018 | Tarihi ve Kültürel Geziler

Fransız Kültür Merkezi Medyateğini Keşfettik

5-6 Aralık tarihlerinde Hazırlık sınıfı öğrencileri 2018 yaz aylarında yenilenerek daha aydınlık, daha renkli bir görünüme kavuşan, lise ve üniversite öğrencileri için hep çok ilginç kaynaklarla dolu olan İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin medyateğine giderek (...)
  • Yayın tarihi 13 Aralık 2018 | Tarihi ve Kültürel Geziler

Dini Mekanlar Gezisi

11. sınıflar, 4 Aralık günü farklı dini mekanları yakından tanımak adına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında düzenlenen eğitim gezisine katıldılar. Uzun bir tarihi süreç içerisinde aynı ortamı paylaşan ve çeşitli kültürel bağlarımızın olduğu üç dinin (...)
  • Yayın tarihi 14 Kasım 2018 | Tarihi ve Kültürel Geziler

Tevfik Fikret’in Evi Aşiyan Müzesi’ni Ziyaret Ettik

11. sınıf öğrencilerimiz, Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde işledikleri, Servet-i Fünun edebiyatı ve Tevfik Fikret’i daha iyi anlayabilmek ve özümseyebilmek amacıyla Aşiyan Müzesi gezisi yaptılar. Gezide, müze yöneticisi Ata Yersu ve rehberler ayrıntılı (...)
  • Yayın tarihi 31 Ekim 2018 | Hazırlık Sınıflarını Kaynaştırma Günü

Hazırlık Sınıfları İçin Kaynaştırma Etkinliklerinin Son Etabı!

17 ve 19 Ekim tarihleri arasında Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz kaynaştırma etkinliklerinin son etabı için Büyükada’ya gittiler. Öğrenciler Fransızca pratik yaptılar, sınıf arkadaşlarıyla okul dışı vakit geçirme imkanı buldular, yerel dokuyu keşfettiler ve (...)
  • Yayın tarihi 17 Ekim 2018 | Tarihi ve Kültürel Geziler

Orhan Kemal Müzesi Ziyareti

2 ve 8 Ekim 2018 tarihinde hazırlık sınıfı öğrencileri Cihangir’deki Orhan Kemal Müzesi’ni ziyaret etti. Orhan Kemal’in Çikolata öyküsünü okuyup bu öykünün yazılış hikayesini yazarın oğlundan dinlemenin büyüsüyle başlayan müze ziyareti, 100 yıllık eşyaların (...)
  • Yayın tarihi 2 Ekim 2018 | Mavi Sınıf Marmaris’te

9.Sınıf Öğrencilerimizin Gözünden Marmaris Mavi Sınıf

Gökkuşağı Eğitim Projesi kapsamında 9. sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlediğimiz Mavi Sınıf gezisi bu yıl dokuzuncu yılında! Öğrencilerimiz 23 ile 28 eylül tarihleri arasında Marmaris’te gerçekleşen bu gezi ile ilgili izlenimlerini paylaşıyorlar... "Selam, ben (...)
  • Yayın tarihi 1. Ekim 2018 | Kırmızı Sınıf Şirince’de

10.Sınıf Öğrencilerimiz Şirince’de Nesin Matematik Köyü’nde!

Sainte Pulchérie Lisesi 10. sınıf öğrencileri bu yıl 8’incisi düzenlenen Kırmızı Sınıf gezisi kapsamında Şirince’de bulunan Nesin Matematik Köyü’ne gittiler. Burada matematik, İngilizce ve Fransızca derslerini yoğun olarak işleyen öğrenciler, Ali Nesin’in verdiği (...)
  • Yayın tarihi 19 Eylül 2018 | Mavi Sınıf Marmaris’te

Mavi Sınıf Tanıtımı - UCPA/Marmaris

9. sınıf öğrencilerimiz 23 - 28 Eylül tarihleri arasında Marmaris UCPA’da düzenlenen Mavi Sınıf’a katılıyorlar. Su sporları, çevre gözlemleri, Fransızca, biyoloji ve kimya uygulamalarına adanan Marmaris ve Datça’daki Mavi Sınıf, bu yıl 8. kez düzenlenmektedir. (...)