Seyahat ve Okul Gezisi

• Yayın tarihi 18 Eylül 2019 | Mavi Sınıf

Yakında Mavi Sınıf için Datça’ya Gidiyoruz

9. sınıf öğrencileri, 22-27 Eylül 2019 tarihleri arasında Datça’da düzenlenen Mavı Sınıf’a katılacaklar. Su sporları yapacakları bu ortamda aynı zamanda Fransızca, Fen ve Plastik Sanatlar derslerini de çevre teması altında işleyecekler. Bilim, su ve dil (...)
  • Yayın tarihi 17 Eylül 2019 | Kırmızı Sınıf

Kırmızı Sınıf Tanıtımı - Nesin Matematik Köyü/Şirince

102 öğrencimiz, 9 öğretmenimiz ile 23-27 Eylül tarihleri arasında Şirince Matematik Köyü’nde Matematik, İngilizce ve kodlama ağırlıklı bir eğitim kampına katılacaktır. Matematik ve İngilizce içerikli "Kırmızı Sınıf" projesi, 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında (...)
  • Yayın tarihi 5 Eylül 2019 | La Toussuire Gezisi (Fransa)

Fransa La Toussuire’de Beyaz Gezi

Gökkuşağı Eğitim Projesi kapsamında bu sene 22’incisini düzenlediğimiz kayak kampı 11-17 Ocak 2020 tarihlerinde Fransa’da La Toussuire Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Beyaz Gezi kayak kampı öğrencilerimize: Fransa’da yeni bir bölgeyi tanımak Farklı (...)
  • Yayın tarihi 3 Eylül 2019 | Datça’da Yaz Okulu

Datça’daydık

Bu yıl Temmuz’da Ege’nin muhteşem havasına, ve tertemiz denize kavuşarak, bir yandan fiziksel yeteneklerini keşfeden, bir yandan Fransızca yetkinliklerini yeni boyutlarla deneyimleyen Sainte-Pulchérie’liler, UCPA Datça’da eğlenceli ve öğretici iki (...)
  • Yayın tarihi 30 Haziran 2019 | Yunanistan Gezisi

Selanik ve Yunan Mitolojisinin İzleri

11 ile 15 Haziran tarihleri arasında 24 öğrencimiz, kuzey Yunanistan gezisi ve mitoloji turuna katılarak, Selanik ve çevresindeki tarihi eserleri incelediler ve kardeş kültürler arasındaki bağı, tarihsel çerçevede yaşayarak hissettiler. "Her anlamda (...)
  • Yayın tarihi 30 Haziran 2019 | Toskana Gezisi (İtalya)

Rönesans’tan David Bowie’ye Floransa

10. sınıflardan 19 öğrencimiz Rönesans sanatını keşfetmek üzere katıldıkları Floransa gezisinde bir yıl boyunca görsel sanatlar dersi kapsamında işledikleri eserleri yerlerinde görme şansı yakaladılar. İlk durak olan Pisa’nın ardından öğrencilerimiz Toskana (...)
  • Yayın tarihi 27 Haziran 2019 | Datça’da Yaz Okulu

UCPA’da Yaz Kampı!

Tatil, güneş, deniz, su sporları ve arkadaşlar... %100 tatil yaparak Fransızcanızı geliştirmeniz "Mavi Yaz Okulu"nda mümkün! Merak ettiğiniz her şeyi bu makalede bulabilirsiniz! Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Datça UCPA’da keyifli bir atmosferde (...)
  • Yayın tarihi 21 Mayıs 2019 | Turuncu Sınıf MINATEC ve ESRF’de (Grenoble-Fransa)

Grenoble’da Turuncu Sınıf

11. sınıflardan 46 fen-matematik bölümü öğrencisi, 8 - 13 Nisan tarihlerinde Grenoble’a ve Lyon’a gitti. Turuncu Sınıf, öğrencilerin tamamen kendilerinin düzenlediği, organize ettiği bir okul gezisidir. Bu gezi frankofon bir ortamda otonom olmayı öğrenmeyi (...)
  • Yayın tarihi 6 Mayıs 2019 | Sarı Sınıf (Fransa)

Sarı Sınıf İzlenimleri

Hak ettikleri güzel ara tatilin ardından, Sarı Sınıf’tan sorumlu öğrenciler sizinle Gökkuşağı Projesi’nin son adımıyla ilgili izlenimlerini paylaşıyorlar. Bordeaux’da Sarı Sınıf "Bordeaux gezisinde pek çok ilginç yer gördük. Gezimize 8 Nisan Pazartesi günü (...)
  • Yayın tarihi 6 Mayıs 2019 | Konferanslar

Haarlem MUN Konferansı

Sainte Pulchérie İngilizce MUN Kulübü, Hollanda’nın Haarlem şehrinde 5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşen HMUN konferansına katıldı.Öğrencilerimiz deneyimlerini anlatıyorlar... “Bu sene ilk yurtdışı MUN konferansım olan HMUN’a gittim. Konferansa gitmeden önce (...)

Diğer Etkinlikler