Seyahat ve Okul Gezisi

• Yayın tarihi 16 Temmuz 2018 | Datça’da Yaz Okulu

UCPA’da Yaz Kampı!

Tatil, güneş, deniz, su sporları ve arkadaşlar... %100 tatil yaparak Fransızcanızı geliştirmeniz "Mavi Yaz Okulu"nda mümkün! Merak ettiğiniz her şeyi bu makalede bulabilirsiniz! Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Datça UCPA’da keyifli bir atmosferde (...)
  • Yayın tarihi 15 Temmuz 2018 | Kapadokya’da Binicilik ve Doğa Kampı

Kapadokya Binicilik ve Doğa Sporları Kampı

Bu sene, geçen yıl olduğu gibi, 8-12 Haziran tarihlerinde Kapadokya’daki binicilik ve doğa sporları kampımız Avanos Kirkit Otel’de gerçekleştirildi. 20 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan gruba UCPA uzman eğitimcileri de önderlik ettiler. Kamp, öğrencilere spor (...)
  • Yayın tarihi 8 Haziran 2018 | Yunanistan Gezisi

Kuzey Yunanistan "Mitoloji Turu"

Kuzey Yunanistan "Mitoloji Turu" Selanik ve çevresindeki tarihi eserleri incelemeyi, kardeş kültürler arasındaki bağı, tarihsel çerçevede yaşayarak hissetmeyi amaçlayan bir gezi oldu. 9. sınıfların tarih dersleri kapsamında gerçekleştirilen gezide, Meteora (...)
  • Yayın tarihi 7 Haziran 2018 | Tarihi ve Kültürel Geziler

Aşiyan Müzesi Gezisi

11. sınıf öğrencilerimiz 1 Haziran 2018 tarihinde Aşiyan’daki Tevfik Fikret Müzesi’ni ziyaret etti. Servet-i Fünun Edebiyatı ve Tevfik Fikret’i derslerde ayrıntılı olarak işleyen 11. sınıf öğrencileri şiirleriyle tanıdıkları şairin, bir dönem yaşadığı (...)
  • Yayın tarihi 5 Haziran 2018 | Toskana Gezisi (İtalya)

Rönesans Hazineleri

10. Sınıf öğrencileri, 8-12 Haziran tarihleri arasında Fransızca ve Görsel Sanatlar dersleri kapsamında, Rönesans’ın hazinelerini yerinde keşfetmek üzere, İtalya’nın Toskana bölgesindeki Pisa ve Floransa şehirlerine düzenlenen bir eğitim gezisine katıldılar. (...)
  • Yayın tarihi 5 Haziran 2018 | Endülüs Gezisi (İspanya)

i Buenos días Andalucía!

6 ile 11 Haziran tarihlerinde öğrencilerimizle İspanya’ya bir gezi düzenledik. 10. sınıflardan 24 öğrenci ve 3 öğretmenimizle Endülüs’te harika bir hafta geçirdik... Madame Danièle, Madame Berna ve Erol Bey ile gerçekleştirdiğimiz gezimizde önce İspanya’nın (...)
  • Yayın tarihi 4 Haziran 2018 | Turuncu Sınıf MINATEC ve ESRF’de (Grenoble-Fransa)

Öğrencilerin Düzenlediği Bilimsel Okul Gezisi

11. sınıflardan 54 FM öğrencisi 16 - 20 Nisan tarihlerinde Grenoble’a gitti. Turuncu Sınıf, öğrencilerin tamamen kendilerinin düzenlediği bir okul gezisi. Böylece frankofon bir ortamda otonom olmayı öğreniyorlar. Öğrenciler iki gün boyunca frankofon bilim (...)
  • Yayın tarihi 3 Haziran 2018 | Sarı Sınıf (Fransa)

Sarı Sınıf Bordeaux Gezisi Günlüğü

11. sınıf TM öğrencilerinin, öğretmenlerinin yardımıyla düzenlediği Sarı Sınıf Bordeaux gezisinden hatıraları organizasyon komitesindeki dört öğrenci arasında bulunan Larissa (11B) ve Alara (11A) kaleme aldı. 1. Gün: Sarı Sınıf Başlıyor Havalanında (...)
  • Yayın tarihi 15 Mayıs 2018 | Bilimsel Geziler

Uluslararası Sınıf Öğrencileri İstanbul Üniversitesi Laboratuvarlarında

Mayıs ayında Sainte Pulchérie uluslararası sınıf öğrencileri kuantum fiziği üzerine araştırmaları keşfetmek üzere İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nün kapısını çaldılar. Genç bilimciler modern fizik alanında optik, atom ve molekül laboratuvarlarında deneyler (...)
  • Yayın tarihi 25 Nisan 2018 | Sarı Sınıf (Fransa)

Bordeaux’ya Sarı Sınıf Gezisi’nden İlk İzlenimler

Suyun aynaları, Bordeaux III Üniversitesi’nin kampüsü, Aquitaine Müzesi, Pey-Berland Kulesi, Arcachon ve doğal koyların güzelliği, Montesquieu’nün şatosu, Mériadeck paten pisti... Gelecek hafta sizlerle, Bordeaux’ya gerçekleştirdiğimiz öğretim amaçlı geziye (...)

Diğer Etkinlikler