Seyahat ve Okul Gezisi

• Yayın tarihi 27 Haziran 2019 | Datça’da Yaz Okulu

UCPA’da Yaz Kampı!

Tatil, güneş, deniz, su sporları ve arkadaşlar... %100 tatil yaparak Fransızcanızı geliştirmeniz "Mavi Yaz Okulu"nda mümkün! Merak ettiğiniz her şeyi bu makalede bulabilirsiniz! Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Datça UCPA’da keyifli bir atmosferde (...)
  • Yayın tarihi 20 Haziran 2019 | Yunanistan Gezisi

Selanik ve Yunan Mitolojisinin İzleri

11 ile 15 Haziran tarihleri arasında 24 öğrencimiz, kuzey Yunanistan gezisi ve mitoloji turuna katılarak, Selanik ve çevresindeki tarihi eserleri incelediler ve kardeş kültürler arasındaki bağı, tarihsel çerçevede yaşayarak hissettiler. "Her anlamda (...)
  • Yayın tarihi 18 Haziran 2019 | Toskana Gezisi (İtalya)

Rönesans’tan David Bowie’ye Floransa

10. sınıflardan 19 öğrencimiz Rönesans sanatını keşfetmek üzere katıldıkları Floransa gezisinde bir yıl boyunca görsel sanatlar dersi kapsamında işledikleri eserleri yerlerinde görme şansı yakaladılar. İlk durak olan Pisa’nın ardından öğrencilerimiz Toskana (...)
  • Yayın tarihi 21 Mayıs 2019 | Turuncu Sınıf MINATEC ve ESRF’de (Grenoble-Fransa)

Grenoble’da Turuncu Sınıf

11. sınıflardan 46 fen-matematik bölümü öğrencisi, 8 - 13 Nisan tarihlerinde Grenoble’a ve Lyon’a gitti. Turuncu Sınıf, öğrencilerin tamamen kendilerinin düzenlediği, organize ettiği bir okul gezisidir. Bu gezi frankofon bir ortamda otonom olmayı öğrenmeyi (...)
  • Yayın tarihi 6 Mayıs 2019 | Sarı Sınıf (Fransa)

Sarı Sınıf İzlenimleri

Hak ettikleri güzel ara tatilin ardından, Sarı Sınıf’tan sorumlu öğrenciler sizinle Gökkuşağı Projesi’nin son adımıyla ilgili izlenimlerini paylaşıyorlar. Bordeaux’da Sarı Sınıf "Bordeaux gezisinde pek çok ilginç yer gördük. Gezimize 8 Nisan Pazartesi günü (...)
  • Yayın tarihi 6 Mayıs 2019 | Konferanslar

Haarlem MUN Konferansı

Sainte Pulchérie İngilizce MUN Kulübü, Hollanda’nın Haarlem şehrinde 5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşen HMUN konferansına katıldı.Öğrencilerimiz deneyimlerini anlatıyorlar... “Bu sene ilk yurtdışı MUN konferansım olan HMUN’a gittim. Konferansa gitmeden önce (...)
  • Yayın tarihi 24 Nisan 2019 | Eğitim Amaçlı Geziler

Ögrencilerimiz Zanzibar’da İnovatif Köy Çalışmalarına Destek Veriyor

Robotik Kulübü öğrencilerimizin çalışmaları sayesinde, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan İdea Universal Vakfı ile birlikte Zanzibar’da bir köye ergonomik güneş panelleri bağışlandı. "Öncelikle bu harika projenin nasıl başladığını anlatmak isteriz. (...)
  • Yayın tarihi 4 Nisan 2019 | Fransızca MUN Gezileri

Frankofon MUN Klubü Lahey’de !

Bu sene de MUN Klubü öğrenciler MFNU Konferansı’na gittiler. Küreselleşen dünyada emek ve kadın hakları konusunda tartışmalara katıldılar. MFNU Konferansı’nda katılan öğrencilerimizin izlenimlerini aktarıyoruz: Yolculuk ve ulaşım : "Havaalanından başlayıp (...)
  • Yayın tarihi 4 Nisan 2019 | Sarı Sınıf (Fransa)

Bordeaux’da Sarı Sınıf İçin Geri Sayım

11 T.M. öğrencileri 8-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Sarı Sınıf için Bordeaux’ya doğru yola çıkıyor. 11. T.M. sınıfı öğrencileri Fransa’nın Bordeaux kentinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sarı Sınıf’a gidiyorlar. Öğrencilerimiz Fransa’nın kültürünü (...)