Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 27 Şubat 2013 | 2012-2013 Arşivi

Okulumuzda Organik Kahvaltı

25 Şubat 2013 Pazartesi günü, birinci dersin başında öğretmenlerimiz ile birlikte kafeteryaya indik. İndiğimizde her iki kafeteryada da bütün masalar düzenli bir şekilde sıralanmış ve sınıflara ayrılmıştı. Bazılarımızın bunu neden yaptığımız hakkında zaten (...)
  • Yayın tarihi 22 Şubat 2013 | 2012-2013 Arşivi

Think Global Act Local

Neden yerel ürünleri yememiz gerektiğini hiç düşündünüz mü ? Bu sorunun cevabı "Ülkeme yardım ederek çevremi nasıl iyileştirebilirim ?" sorusuyla aynıdır. Neden Türkiye’de yetişen ürünleri yurtdışından ithal ederek dış ülkelere bağımlı kalıyoruz ? "Neden (...)
  • Yayın tarihi 18 Şubat 2013 | 2012-2013 Arşivi

Okulumuzu Hep Beraber Yeşile Boyayalım!

Eminim bir çoğunuzun 2012-2013 eğitim öğretim yılında Sainte Pulchérie Lisesi’nde "Çevre Komitesi" kurulduğundan haberi vardır. Birçok öğrenci, komitenin kuruluş aşamasında katılım isteklerini dile getirdi ve tam tamına 165 öğrenci bizimle bu yola çıkmaya (...)
  • Yayın tarihi 12 Şubat 2013 | Fransız Lape Hastanesi

"Lien" Gazetesi’nin 2. Sayısı Çıktı !

"Lien" Gazetesi’nin 2. sayısında, Saint Pulchérie Lisesi’nin La Paix Hastanesine yaptığı ziyaretin hikayesini okuyabilirsiniz. Aralık ayı Sainte Pulchérie ve Lape Hastanesi ortak etkinlikleri açısından zengin bir ay oldu. Tüm sene boyunca gönüllü (...)
  • Yayın tarihi 10 Ocak 2013 | Fransız Lape Hastanesi

"Lape"nin Küçük Postacıları

Hazırlık öğrencileri, bu yıl 7.kez, Lape Hastanesi’nin tüm servislerini ziyaret ederek yeni yıl için hazırladıkları iyi dilek kartlarını dağıttılar. 7 seneden beri süregelen bir geleneği yineledik : Sainte Pulchérie Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri (...)
  • Yayın tarihi 18 Aralık 2012 | Fransız Lape Hastanesi

Lape Hastanesi’nde Noel’i Kutladık !

Sainte Pulchérie’nin gönüllüleri, İstanbul Accueil Derneğiyle birlikte La Paix Hastanesi’nde bir Noël kutlaması gerçekleştirdiler. Lape’de Noël birkaç gün önceden, 13 Aralık Perşembe günü kutlandı. İstanbul Accueil Derneği’nin düzenlediği etkinlik farklı (...)
  • Yayın tarihi 22 Kasım 2012 | Fransız Lape Hastanesi

Lape hastanesi’nde "Bir Şampiyon için Sorular"

14 Aralık Çarşamba günü, Lape Hastanesi’nin spor salonu bir öğleden sonra boyunca, "Bir şampiyon için Sorular" yarışmasının gerçekleştiği oyun platosuna dönüştü. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de Sainte Pulchérie Lisesi’nin 8 gönüllü öğrencisi yarışmanın (...)