Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 10 Ekim 2013 | 2012-2013 Arşivi

"Lien" Gazetesi’nin 6. Sayısı Çıktı !

LIEN’in bu eğitim döneminin ilk sayısıyla, Sainte Pulchérie ve Lape arasındaki bağı yeniden keşfedin! Eğitim yılı, yeni etkinlikler ve vaatlerle başlıyor. Yaz süresince ara verdiğimiz Sainte Pulchérie Lisesi’nin Lape Hastanesi Etkinlikleri Gazetesi Le LIEN, (...)
  • Yayın tarihi 27 Eylül 2013 | 2012-2013 Arşivi

Lape-Sainte Pulchérie: Gösterişli bir Açılış

Bu yeni ders yılı, Sainte Pulchérie ile Lape Hastanesi takımlarının "karşı karşıya" gelmeleri nedeniyle 20 Eylül Cuma günü futbol sahasında başladı. Bir tarafta öğretmenler, diğer tarafta hemşireler ve hastane çalışanlarından oluşan bu buluşma zorlu geçeceğe (...)
  • Yayın tarihi 19 Haziran 2013 | Küresel Eğitim

Küresel Eğitim Nedir?

Küresel eğitim dünyayı kavramamızı kolaylaştırır. En geniş anlamıyla kürsel eğitim, kişinin bireysel ve duyuşsal düzeydeki gelişimidir. Öğrencinin sınıf dışındaki eğitimine odaklanır ve kişinin gelişimini de eğitim programına integre ederek, öğrenci merkezli bir (...)
  • Yayın tarihi 11 Haziran 2013 | Fransız Lape Hastanesi

Öğleden Sonra "Çerçeve" Değişikliği...

22 Mayıs 2013 çarşamba günü, hazırlık sınıfı öğrencileri Lape Hastanesi sakinlerine neşe ve sevinç katmak üzere gerçekleştirilen bir el işi etkinliliğine katıldılar. Birçoğumuzun içinde bulunduğu günlük yaşamdan uzak olan bu dünya ile temas kurmamız Cem (...)
  • Yayın tarihi 7 Haziran 2013 | Bilimsel Gezi

İSKİ Tesisleri Gezisi

10C ve 10D öğrencileri İSKİ’nin atıksu arıtma ve içmesuyu arıtma tesislerini ziyaret ettiler. Bu makale öğrenciler tarafından yazılmıştır. "Çok ilginç bir gündü; bir tesiste suyun ne şekilde arıtıldığını gözlemledik. Öncelikle Ataköy Atıksu Biyolojik Arıtma (...)
  • Yayın tarihi 1. Haziran 2013 | Fransız Lape Hastanesi

"Lien" Gazetesi’nin Son Sayısı Çıktı!

"Lien" Gazetesi’nin 2012-2013 eğitim-öğretim yılının son sayısı, Saint Pulchérie Lisesi gönüllü öğrencilerinin deneyimlerini anlattıkları yazıyla son buluyor. Birkaç ay önce Lape Hastanesi sakinlerinden Hüsnü Bey, Sainte Pulchérie Lisesi’nin Lape Hastanesi’nde (...)
  • Yayın tarihi 27 Mayıs 2013 | Fransız Lape Hastanesi

Lape’de "Buluşma" Sergisi’nin Açılışı

Fotoğraf, Sainte Pulchérie Lisesi ile Lape Hastanesi arasındaki bağları güçlendirmek adına yeni bir araç olmuştur. Gönüllüler, erkek kapalı servisi sakinlerinin fotoğrafı sevdiklerinin farkındalar. Bu nedenle okulumuz öğretmenlerinden David Séguin portre (...)
  • Yayın tarihi 2 Mayıs 2013 | Fransız Lape Hastanesi

"Lien" Gazetesi’nin 4. Sayısı Çıktı !

"Lien" Gazetesi’nin 4. sayısında, Saint Pulchérie Lisesi’nin Lape Hastanesi ziyaretinin hikayesini okuyabilirsiniz. LIEN’in bu sayısı, Sainte Pulchérie öğrencileri için eğitim yılı sona ermeden çıkarılan sondan bir önceki sayı... Ancak bu, etkinliklerin son (...)
  • Yayın tarihi 2 Nisan 2013 | Fransız Lape Hastanesi

"Lien" Gazetesi’nin 3. Sayısı Çıktı !

"Lien" Gazetesi’nin 3. sayısında, Saint Pulchérie Lisesi’nin La Paix Hastanesi’ne yaptığı ziyaretin hikayesini okuyabilirsiniz. Hastane ve okul tarafından çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiğimiz bir yarıyılı daha geride bıraktık.Yakında haftalık (...)
  • Yayın tarihi 19 Mart 2013 | Fransız Lape Hastanesi

Lape, Kadınlar Gününü Kutlamayı Unutmadı

Dünya Kadınlar Günü, ufak bir gecikmeyle de olsa, 9 Mart Cumartesi günü Lape Hastanesi sakinleri onuruna kutlandı. Ayşenur, Tuğba, Oya, Didem ve Cansu, kadınlar ve onların bakımı için ayrılan öğleden sonraya canlılık katmak üzere haftasonu hastanedeydiler. (...)