Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 9 Eylül 2014 | Törenler

Güle Güle Cafer Bey

Sainte Pulchérie Lisesi ve Lape Hastanesi arasındaki çalışmaların ilgi, sevgi ve şefkatle pekiştirilmesi adına titizlikle uğraş vererek tüm eğitim kadromuzu etkilemeyi başaran, bu amaç uğruna düzenlenen organizasyonlarda birebir yer alarak hem hastane (...)
  • Yayın tarihi 9 Haziran 2014 | 2013-2014 Arşivi

"Lien" Gazetesi’nin 10. Sayısı Çıktı!

Lien Gazetesi’nin 10. sayısı Lape Hastanesi’nin geleneksel kermes ve bahar eğlencesinin yapıldığı 24 Mayıs gününe gidiyor. Lape Kermesi aynı zamanda Sainte Pulchérie Lisesi öğrencilerinin o yıl için gönüllülüklerinin sona erdiğine işaret etmektedir. (...)
  • Yayın tarihi 11 Nisan 2014 | 2013-2014 Arşivi

Çevre Derneği Konferansı

Çevre Derneği tarafından çevre dostu uygulamalar hayata geçirilmeye başlandı. Çevre Derneğimiz tarafından ortaya konulan çevre dostu uygulamalar Aşırı tüketim her türlü kayıpların temeli olabilir Okulumuzun çevre derneği olan “Çevreyi Severek Paylaşma (...)
  • Yayın tarihi 7 Nisan 2014 | 2013-2014 Arşivi

Beyoğlu’na Bağlı Atık Geri Dönüşüm Tesisleri’ne Ziyaret

"Müzlere geçmişimizi, geri dönüşüm ise geleceğimizi korur. " Theodor Wiesengrund Adorno "Dünyada tüketim, nüfus artışıyla orantılı olarak her geçen gün biraz daha artıyor. Bu tüketimin, bizler ve çevremiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerle başa (...)
  • Yayın tarihi 19 Mart 2014 | 2013-2014 Arşivi

Lape’de Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Cansu, Selin, Ayse, Buse et Candan’dan oluşan beş istisnai gönüllü 14 Mart Cuma günü, Lape Hastanesi’nde Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Hastanede genç ya da yaşlı, hasta ya da çok hasta kadınlar var ama her ne kadar bir hastanede bakımlı olmak öncelik olmasa (...)
  • Yayın tarihi 14 Mart 2014 | 2013-2014 Arşivi

"Le Lien" Geztesi’nin 9.Sayısı Çıktı!

Lien Gazetesi’nin bu sayısında bir Lape Hastanesi’nden bir rahibenin ve gönüllü bir öğrencimizin tanıklıklarını bulabilirsiniz. Lien Gazetesi’nin 9. sayısı sözü yaklaşık bir yıl kadar önce Lape Hastanesi’ni ziyaret eden Sœur Catherine’e veriyor. Sœur Catherine, (...)
  • Yayın tarihi 4 Mart 2014 | 2013-2014 Arşivi

Atık Ayrıştırma ve Geri Dönüşüme Kazandırma

Sainte Pulchérie Lisesi, çevreci olma yolunda bir adım daha attı... Okulumuz Çevreyi Severek Paylaşma Derneği’nden Defne Koç, çevre bilincini geliştirmeye yönelik atılan bu adımda alınan kararları ve bu kararlar doğrultusunda yapılacak çalışmaları paylaşıyor. (...)