Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 31 Mart 2015 | Erasmus +

Avrupa Birliği Erasmus+ Projesinin İlk Toplantısı İspanya’da

Sainte Pulchérie Lisesi’nin 2014 - 2016 yılları arasında gerçekleştireceği Avrupa Birliği Erasmus+ Okul Ortaklıkları Projesi’nin ilk toplantısı Çevre Kulübü öğrencilerinin bir bölümünün katılımıyla 5 ile 11 Nisan 2015 tarihleri arasında İspanya’nın Malaga (...)
  • Yayın tarihi 13 Mart 2015 | 2014-2015 Arşivi

Güller, Hastanede Geçirilen Dünya Kadınlar Günü İçin

7 Mart’ta gönüllü öğrencilerimiz bu özel günü kutlamak için Lape Hastanesi’ne gittiler. Küçük şeyler mutlu olmaları için yeterli oluyordu; yüzlerine uygulanan birkaç renk, ellerine narince sürülen krem, birkaç şarkı, evde yapılmış pastalar, armağan edilen bir (...)
  • Yayın tarihi 12 Mart 2015 | Tematik Günler

Dünya Kadınlar Günü Kapsamında "Adım Kadın" Projesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında öğrencilerimizin toplumsal olaylar karşısında farkındalıklarını arttırmak adına hem okulumuzda hem de okul dışında farklı kadın dernekleriyle görüşmeler organize edilmiştir. Öğrencilerimizin kişisel inisiyatifleriyle dahil (...)
  • Yayın tarihi 14 Ocak 2015 | 2014-2015 Arşivi

Lape’nin Küçük Postacıları’na Dönüş...

Geçtiğimiz 16 Aralık’ta, her yıl olduğu gibi hazırlık sınıfı öğrencileri Lape Hastanesi’ne gittiler. Senenin bu ilk günlerinde, öğrenciler ve Lape sakinlerinin bu güçlü dayanışma etkinliğine birlikte göz atalım. Bu yıl Sainte Pulchérie Lisesi Küçük (...)
  • Yayın tarihi 28 Aralık 2014 | 2014-2015 Arşivi

Okulumuz ile İstanbul Accueil’ün Güzel İş Birliği!

Her yıl olduğu gibi yine zamanı geldi. Her yıl olduğu gibi, herkes onu bekliyor: Lape Hastanesi’nde Noel çayı! Bu ilk randevu, hastane için de önemli bir dönemin başlangıcı: Noel. Hastane ve dostları, bu dönemde hastane sakinleri için çeşitli kutlamalar (...)
  • Yayın tarihi 18 Kasım 2014 | 2014-2015 Arşivi

Şile’deki Bahçemizi Yeşertelim

Bir yıldan uzun bir zamandır Çevre Derneğimiz ve Sainte Pulchérie Lisesi idaresi Şile’de "Yeşil Okul"u hayata geçirmek için etkin bir şekilde çalışıyor. Binanın inşaası neredeyse bitmek üzereyken, bizler bahçemizi yeşertmeye başladık bile... Öğrenciler, (...)
  • Yayın tarihi 1. Kasım 2014 | 2014-2015 Arşivi

Gezegenimizi Kurtarmak İçin Selfieler Mi?

Hayır, hiç de değil! Ancak çevre dostu uygulamaların gerek lisemizde gerekse evde kullanımıyla ilgili iletişim kurmak için güzel bir yol! Bu sene çevre kulübünde yer alan öğrenciler: Cem Gürbey, Oğuz Kurumcan, Roman Cioban, İlayda Yavuz ve İrem Akaltın. (...)
  • Yayın tarihi 31 Ekim 2014 | 2014-2015 Arşivi

Sainte Pulchérie Lisesi Erasmus+ Projesi’nde

Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği tarafından başlatılan ve organik tarıma adanan bir programa katılma şansına sahip oluyor. Lisemizin çevre yatırımlarıyla uyumlu olan bu proje, öğrencilerin çevrenin korunması üzerine düşünmeleri için ek bir (...)