Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 20 Haziran 2016 | 2015-2016 Arşivi

Suriyeli Öğrencilerle Dayanışma Projesi Kapsamında Fransız Liselerin Buluşması

13 Haziran sabahı Saint-Joseph, Saint-Michel, Saint-Benoit, Notre Dame de Sion ve Sainte Pulchérie Fransız Liseleri’nden gönüllü öğrenciler bir araya gelerek kendi okullarında yürütülen Suriyeli mülteciler ile ilgili projeler süresince edindikleri (...)
  • Yayın tarihi 15 Kasım 2015 | 2015-2016 Arşivi

Güzel Arkadaşlıklar ve Zor Vedalaşmalar

Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan okula kütüphane kurmak için giden öğrencilerimiz yeni arkadaşlıklar edindikleri iki güzel günün yanı sıra Cumhuriyet Bayramı’nda ilçede düzenlenen törende okulumuzu en güzel şekilde temsil ettiler. İzlenimlerini paylaşıyorlar. (...)
  • Yayın tarihi 28 Ekim 2015 | 2015-2016 Arşivi

Düzce’deki Öğrencilerle İlk Karşılaşma

27 Ekim Salı günü okulumuzdan bir grup öğrenci öğretmenlerinin eşliğinde Düzce’nin Yığılca ilçesine gitti. Öğrencilerimiz yanlarında Mevlana İlkokulu kütüphanesini zenginleştirmek adına bol miktarda kitap götürmüşlerdi. Öğrencilerimiz gezilerini anlatıyorlar. (...)
  • Yayın tarihi 19 Ekim 2015 | 2015-2016 Arşivi

Aydın Zihinler İçin Kucak Dolusu Kitap

Okulumuz birkaç yıldır ihtiyaç sahibi bir okulda kütüphane kurulmasına yardım etmek için büyük bir kitap toplama kampanyası düzenliyor. Düzce Yığılca’daki bir okula bağışlanmak üzere toplanması için geçtiğimiz 5 Ekim tarihinde her kata karton kutular konuldu. (...)
  • Yayın tarihi 17 Eylül 2015 | Erasmus +

Avrupa Birliği Erasmus+ Projesinin İkinci Toplantısı Hırvatistan’da

Sainte Pulchérie Lisesi’nin 2014 - 2016 yılları arasında gerçekleştireceği Avrupa Birliği Erasmus+ Okul Ortaklıkları Projesi’nin ikinci toplantısı Çevre Kulübü öğrencilerinin bir bölümünün katılımıyla 27 Eylül-3 Ekim 2015 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Split (...)
  • Yayın tarihi 17 Ağustos 2015 | Şile : Yeşil Okul

Şile’de Fransızca Kampı

24 ile 28 Ağustos tarihleri arasında​ 2014-2015 ders yılı hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik "Şile’de Fransızca Eğitim ve Öğretim Kampı" düzenlenecektir. Kampta geçirecekleri süre boyunca öğrencilerimiz, sabahtan öğleye kadar yoğun Fransızca dersleri işleyecek, (...)
  • Yayın tarihi 22 Haziran 2015 | Erasmus +

Ekolojik Şile Gezisi

Sainte Pulchérie Lisesi, Avrupa Birliği destekli Erasmus+ Okul Ortaklıkları Projesi ile çevresel ve ekolojik sorunlara yönelik farkındalığı arttırmayı hedeflemektedir. Bu proje çerçevesinde Çevre Kulübümüz, Çevre Derneği ve Erasmus+ ekibi organik tarım (...)
  • Yayın tarihi 4 Haziran 2015 | 2014-2015 Arşivi

Lape’yi Gülümseten Resimler

Sanatçıların Baharı sergisinin ardından İstanbul Accueil Fransız Derneği ile Sainte Pulchérie Lisesi, Lape Hastanesi’ni ziyaret ederek yaz dönemi öncesinde hastane sakinleriyle bir araya geldiler. Geçtiğimiz Nisan ayında sanat galerimiz Od’A-Ouvroir d’Art, (...)
  • Yayın tarihi 3 Haziran 2015 | Erasmus +

Çevre Kulübü Feriköy Organik Pazarında

Sainte Pulchérie Lisesi, Avrupa Birliği destekli Erasmus+ Okul Ortaklıkları Projesi ile çevresel ve ekolojik sorunlara yönelik farkındalığı arttırmayı hedeflemektedir. Bu proje çerçevesinde Çevre Kulübümüz organik tarım konusunda alan araştırması için (...)
  • Yayın tarihi 14 Nisan 2015 | 2014-2015 Arşivi

Lape Hastanesi’nde Yeni Bir Ekip Müjdesi

Geçtiğimiz yıl Sainte Pulchérie Lisesi’nde öğrenciydiler ve yıl sonunda mezun oldular. Şimdi İstanbul’un farklı üniversitelerinde öğrenciler fakat Lape Hastanesi ile kurdukları bağı kaybetmek istemediler. Tam yedi kişiler ve Lape Hastanesi’nin öğrenci ekibini (...)

Diğer Etkinlikler