Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 14 Mart 2017 | Sainte Pulchérie Medyada

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

Sainte Pulchérie Lisesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Suriyeli mülteci kadınlara ve savaş nedeniyle zor şartlarda yaşamak durumunda kalan ailelere yönelik toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla "Umuda İlmek" projesini hayata geçirdi. 10. sınıf (...)
  • Yayın tarihi 27 Ocak 2017 | Sosyal Boyut

Umuda İlmek

Beş yıldır Sainte Pulchérie Lisesi ve öğrencileri, kadının toplumsal yaşamdaki yeri, ona uygulanan şiddet, kızların eğitimi, zorla küçük yaşta yapılan evlilikler üzerine toplumda farkındalık yaratan projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda bu yıl Suriye’den gelerek (...)
  • Yayın tarihi 10 Ocak 2017 | Sosyal Boyut

Lape’nin Küçük Postacıları

29 Aralık 2016 günü, 2017’ye saatler kala hazırlık sınıflarından bir grup öğrenci yani Sainte Pulchérie Lisesi’nin Küçük Postacıları, Lape Hastanesi sakinlerinin yeni yılını kutlayacak olmanın telaşı içinde yola koyuldular. Fırtınalı havada özenle (...)
  • Yayın tarihi 11 Aralık 2016 | 2015-2016 Arşivi

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie Lisesi kuruluşunun 170. yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile "Anadolu’da Bir Kızım Var" bağış projesini başlattı. Oyuncu Ceyda Düvenci ve Serkan Altunorak’la çekimleri gerçekleştirilen kampanya filmi geçtiğimiz 21 Nisan tarihinde ilk (...)
  • Yayın tarihi 13 Kasım 2016 | Konferanslar

Bioinovasyon ve Robotlar

Biyo tasarım, biyomorfik, bio organizasyon sözcükleri size bir şey ifade ediyor mu? 20 Ekim Perşembe günü okulumuz konferans salonunda Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Sayın Altuğ Revnak Eti’nin sunumuyla "Biyoinovasyon ve Robotlar" konulu bir konferans (...)
  • Yayın tarihi 31 Ekim 2016 | Sosyal Boyut

Köprüköy’de Cumhuriyet Bayramı

"Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap" projesi kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi’nde toplanan kitapları dağıtmak üzere bir grup öğrencimiz Kırıkkale yakınlarındaki bir köye gittiler. Cumhuriyet Bayramı’nı da burada düzenlenen törene katılarak kutladılar. (...)
  • Yayın tarihi 28 Ekim 2016 | Sosyal Boyut

Öğrencilerimiz Köprüköy’e Umut Oldu

Dördüncü kez, ihtiyaç sahibi bölgelerle dayanışma içinde olan öğrencilerimiz, kütüphane oluşturmak amacıyla bir okula gittiler. Bu yıl Kırıkkale bölgesindeydiler. "Aydınlık Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap" projesi okulumuza yaptığımız bağış çağrıyla (...)
  • Yayın tarihi 15 Ekim 2016 | Sosyal Boyut

Aydın Zihinler İçin Kucak Dolusu Kitap

Okulumuz birkaç yıldır ihtiyaç sahibi bir okulda kütüphane kurulmasına yardım etmek için büyük bir kitap toplama kampanyası düzenliyor. Sizleri de kampayaya katılmaya davet ediyoruz! 10 Ekim Pazartesiden başlamak üzere 20 Ekim’e kadar Kırıkkale’nin Keskin (...)
  • Yayın tarihi 2 Eylül 2016 | Çevresel Boyut

"Çevrenin Genç Sözcüleri" Sainte Pulchérie’de!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) "Çevrenin Genç Sözcüleri" (Young Reporters for the Environment - YRE) açılış toplantısı 26 Ağustos Cuma günü Sainte Pulchérie Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Küresel eğitim stratejisi kapsamında Sainte Pulchérie (...)
  • Yayın tarihi 22 Haziran 2016 | Eğitsel Kol

Erasmus+ Projesi İçin Hazırladığımız Videoya Birincilik Ödülü!

Avrupa Birliği destekli Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi için öğrencilerimizin hazırladığı spot video, TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından düzenlenen Çevrenin Genç Sözcüleri Yarışması’nın video dalında ulusal birincilik kazandı... (...)

Diğer Etkinlikler