Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 20 Haziran 2017 | Çevresel Boyut

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin “çevre, kadın ve çocuk” olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri “Barış Ağacı” ödülleri geçtiğimiz 29 Mayıs Pazartesi akşamı Nicole Restaurant’ta düzenlenen özel (...)
  • Yayın tarihi 20 Mayıs 2017 | Sainte Pulchérie Medyada

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

Sainte Pulchérie Lisesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Suriyeli mülteci kadınlara ve savaş nedeniyle zor şartlarda yaşamak durumunda kalan ailelere yönelik toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla "Umuda İlmek" projesini hayata geçirdi. 10. sınıf (...)
  • Yayın tarihi 15 Nisan 2017 | Sosyal Boyut

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçirdiğimiz "Umuda İlmek" projesi kapsamında 10. sınıf öğrencilerimiz Halep’e göndermek üzere devasa bir battaniye ördüler. Öğrencilerimiz, iki aylık süreçte tamamladıkları battaniyeyi 19 parça halinde Kızılay aracılığıyla (...)
  • Yayın tarihi 27 Ocak 2017 | Sosyal Boyut

Umuda İlmek

Beş yıldır Sainte Pulchérie Lisesi ve öğrencileri, kadının toplumsal yaşamdaki yeri, ona uygulanan şiddet, kızların eğitimi, zorla küçük yaşta yapılan evlilikler üzerine toplumda farkındalık yaratan projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda bu yıl Suriye’den gelerek (...)
  • Yayın tarihi 10 Ocak 2017 | Sosyal Boyut

Lape’nin Küçük Postacıları

29 Aralık 2016 günü, 2017’ye saatler kala hazırlık sınıflarından bir grup öğrenci yani Sainte Pulchérie Lisesi’nin Küçük Postacıları, Lape Hastanesi sakinlerinin yeni yılını kutlayacak olmanın telaşı içinde yola koyuldular. Fırtınalı havada özenle (...)
  • Yayın tarihi 11 Aralık 2016 | 2015-2016 Arşivi

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie Lisesi kuruluşunun 170. yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile "Anadolu’da Bir Kızım Var" bağış projesini başlattı. Oyuncu Ceyda Düvenci ve Serkan Altunorak’la çekimleri gerçekleştirilen kampanya filmi geçtiğimiz 21 Nisan tarihinde ilk (...)
  • Yayın tarihi 13 Kasım 2016 | Konferanslar

Bioinovasyon ve Robotlar

Biyo tasarım, biyomorfik, bio organizasyon sözcükleri size bir şey ifade ediyor mu? 20 Ekim Perşembe günü okulumuz konferans salonunda Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Sayın Altuğ Revnak Eti’nin sunumuyla "Biyoinovasyon ve Robotlar" konulu bir konferans (...)