Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 22 Haziran 2018 | Çevresel Boyut

Barış Ağacı Ödül Töreni’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin, çevre, kadın ve çocuk olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri "Barış Ağacı Ödülleri" 21 Mayıs Pazartesi akşamı Nicole Restoran’da düzenlenen özel bir davetle (...)
  • Yayın tarihi 29 Mart 2018 | Çevresel Boyut

Video: Change Your Attitude & Change the World

Okulumuz 12. sınıf fen-matematik öğrencileri çevre, enerji ve sürdürülebilir gelişim konularında farkındalık yaratmak amacıyla çevresel sorunları çözümlemeye yönelik düşüncelerini paylaştıkları bir video çektiler. Sainte Pulchérie Lisesi, gelecek kuşaklara (...)
  • Yayın tarihi 23 Mart 2018 | Çevresel Boyut

Dünya Saati (Earth Hour) Yaklaşıyor !

Dünya Saati (Earth Hour), WWF kuruluşunun 2007 yılında başlattığı ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan bir eylem. Biz de küresel iklim değişikliğine karşı ve gezegenimizi korumak için harekete geçelim. Dünya Saati’nin bu seneki teması (...)
  • Yayın tarihi 10 Ocak 2018 | Çevresel Boyut

Şile’deki Yeşil Okulumuz

Sürdürülebilir kalkınma eğitimi öğretim projemizin temel bir boyutudur. Öğrencileri, sürekli değişen dünyamızda ekolojik sorumluluk bilinciyle yetiştirmek önceliklerimiz arasındadır. İşte bu yüzden Şile’de Yeşil Okulu kurduk. Dört senelik yoğun bir hazırlık (...)
  • Yayın tarihi 16 Kasım 2017 | Şile: Yeşil Okul

9. Sınıflar Şile’deki Yeşil Okulumuzu Keşfettiler

Bir kaç yıldır sabırsızlıkla beklediğimiz restorasyon çalışmaları bitti ve Şile’deki Yeşil Okulumuz artık öğrencilere kapılarını açtı. 30 Ekim – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında 9. sınıf öğrencileri Matematik, Fransızca ve Coğrafya branş öğretmenleriyle birlikte ders (...)
  • Yayın tarihi 20 Haziran 2017 | Çevresel Boyut

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin “çevre, kadın ve çocuk” olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri “Barış Ağacı” ödülleri geçtiğimiz 29 Mayıs Pazartesi akşamı Nicole Restaurant’ta düzenlenen özel (...)
  • Yayın tarihi 20 Mayıs 2017 | Sainte Pulchérie Medyada

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

Sainte Pulchérie Lisesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Suriyeli mülteci kadınlara ve savaş nedeniyle zor şartlarda yaşamak durumunda kalan ailelere yönelik toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla "Umuda İlmek" projesini hayata geçirdi. 10. sınıf (...)
  • Yayın tarihi 15 Nisan 2017 | Sosyal Boyut

"Umuda İlmek" Projesi ile Halep’e Uzatılan Yardım Eli

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçirdiğimiz "Umuda İlmek" projesi kapsamında 10. sınıf öğrencilerimiz Halep’e göndermek üzere devasa bir battaniye ördüler. Öğrencilerimiz, iki aylık süreçte tamamladıkları battaniyeyi 19 parça halinde Kızılay aracılığıyla (...)