Öğrenci Çalışmaları

• Yayın tarihi 28 Aralık 2018 | Voix-là

Voix-là | Aralık Bülteni

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. 2019’a sayılı günler kaldı. Peki yeni yıl için sizin hedefleriniz ve beklentileriniz neler? (...)
  • Yayın tarihi 24 Aralık 2018 | Lezzet Haftası

Geleneksel Bilimsel Lezzet Haftası

Lezzet Haftası etkinlikleriyle, iki senedir, medyatekte duyularımızı ve damağımızı her günkünden daha çok harekete geçiriyoruz. 13 Aralık Perşembe, fen bilimleri öğretmenlerinin düzenlediği geleneksel büfeyi gerçekleştirdik. Sınav döneminden hemen önce, bu (...)
  • Yayın tarihi 21 Aralık 2018 | Medyatek

Medyatakte Meloman Gün

Kültür etkinlikleri komitesi farklı düzeylerden 16 öğrenciden oluşuyor. Gönüllü öğrenciler birlikte çalışarak, görünürlüğünü sağlamak için medyatekteğin yaşamına katılıyorlar. Aynı zamanda lisenin öğrenci ve öğretmenlerinin sıradan okul günlerinden farklı zaman (...)
  • Yayın tarihi 13 Aralık 2018 | Felsefe

Lisemizde ilk Ciné Philo Etkinliği

Sainte Pulchérie Lisesi Felsefe Atölyesi öğrencieri ilk Ciné Philo etkinliğini 3 Aralık 2018 tarihinde Blade Runner 2049 filminden yola çıkarak "Yapay Zeka" teması ile gerçekleştirdi. "Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, kul efendisini halk (...)
  • Yayın tarihi 13 Aralık 2018 | İş Birliklerimiz

Bilge Adam Akademi ile İşbirliği

Öğrencilerinin her yönüyle gelişimini ve teknolojiyi takip etmelerini temel ilkeleri arasına alan okulumuz bu amaçla kendi alanlarında ülkemizin önde gelen kurumları ile iş birliği yapmaktadır. Böylece öğrencilere hem iş alanlarında deneyim kazanma hem de (...)
  • Yayın tarihi 10 Aralık 2018 | Fransızca

Fonetik Yarışması

Fransızca 1 dersi öğretmenleri, üç aydan bu yana, ses bilgisine, dil bilgisinin ve söz dağarcığının temellerine odaklı olarak Fransızca öğrenen dört Hazırlık sınıfına yönelik bir Fonetik Yarışması düzenledi. Bu yıl yarışmanın üçüncü yılı. Üç yıldır olduğu gibi (...)
  • Yayın tarihi 20 Kasım 2018 | Felsefe

Felsefe Atölyesi Kulübü Sonbahar Öğretmenler Sempozyumunda

Felsefe Atölyesi Kulübü Öğrencileri 20 Ekim 2018 tarihinde Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu’nda okulda yapılan felsefi etkinlikleri içeren poster sunum gerçekleştirdiler. Sainte Pulcherie Lisesi felsefe eğitiminde öğrencilere eleştirel ve yaratıcı (...)
  • Yayın tarihi 15 Kasım 2018 | Fransızca

Amaury da Cuhna ile Fotoğraf Atölyeleri

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 13 yıldan bu yana kasım ayında 10. sınıf öğrencileriyle Fransızca dersleri kapsamında iki hafta boyunca çalışmak üzere bir Fransız sanatçıyı konuk ediyor. Böylece öğrenciler bir fotoğrafa nasıl bakıldığını, fotoğraf sanatçısının (...)
  • Yayın tarihi 19 Eylül 2018 | Eğitsel

Eğitsel Kulüp Tanıtım ve Seçimleri

Sainte Pulchérie Lisesi’nin eğitsel kulüp sayısı her yıl artmaya devam ediyor. Bu yıl öğrenciler, tam 24 eğitsel kulüp arasından seçimlerini yaptı. Öğrenciler seçtikleri kulüpler kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, projeler, sunumlar, performanslar ve hatta (...)
  • Yayın tarihi 8 Haziran 2018 | Disiplinler Arası Çalışmalar

Dünyada ve Türkiye’de Sanayileşme Öğrenci Sergisi

11. sınıflar bu yıl Dil ve Anlatım, Coğrafya ve Tarih derslerinde disiplinler arası bir çalışma gerçekleştirdiler ve bir sergi hazırladılar. Temaları "Dünyada ve Türkiye’de Sanayileşme" idi. 11. sınıflarda gerçekleştirilen disiplinler arası çalışma ile (...)

Diğer Etkinlikler