Öğrenci Çalışmaları

• Yayın tarihi 8 Aralık 2017 | Matematik

Kodlama Saati (Hour of Code) Geldi Çattı!

Okulumuzda bu sene üçüncü kez "Kodlama Saati" etkinliğini gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu hafta matematik öğretmenleriyle iki ders boyunca kodlama yapmanın tadına vardılar. "Kodlama Saati", Code.org sitesinin başlattığı küresel bir etkinlik ve dünya (...)
  • Yayın tarihi 7 Kasım 2017 | Medyatek

Okuma Komitesi Lisede Cadılar Bayramı Havası Estirdi

31 Ekim. Dersler 8’de başlıyor, alışılmadık bir zil çalıyor. Kan dondurucu. Tüyler ürpertici. Öğrencilerden biri Cadılar Bayramı’nı medyatekte kutlamak istediğini söyleyince, birçok fikir üretilmişti. Bu etkinlikler hep Okuma Komitesi’nin başının altından (...)
  • Yayın tarihi 6 Kasım 2017 | Fransızca

Gazeteci Thierry Riera ile Webradyo Atölyeleri

Gazeteci ve eğitimci Thierry Riera’nın düzenlediği atölyelerde, 9. sınıf öğrencileri radyoculuk tekniklerine giriş niteliğinde bir formasyon almış oldular ve ilk okul radyosu programlarını kaydettiler. Bir hafta süren yoğun atölyelerden sonra, öğrenciler bir (...)
  • Yayın tarihi 18 Haziran 2017 | 2016-2017

Focus No26 : Mayıs

Turuncu Sınıf Grenoble’a ayrılan Focus programımızın 26. bölümü aynı zamanda üç senelik maceranın da son bölümü... O halde son bölümü hemen izleyin! Üç yıl önceki ilk bölümünden bu yana Focus’u yaşatan genç sunucularımız Okyanus Kar Şen, İdil Kutlu ve Emre (...)
  • Yayın tarihi 18 Nisan 2017 | Fransızca

Büyükler ve Küçükler Üzerlerine Düşeni Yaptılar!

"Dünyayı değiştirmek ve onun daha iyi bir yer olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Sorumluluklarından vazgeçmek ya da sorumluklarını başkalarına yıkmanın bahsi bile olamaz!" İşte Amazon ormanlarından çok sayıda hayvanın yer aldığı Kızılderili (...)
  • Yayın tarihi 31 Mart 2017 | Frankofoni Festivali

Matematik Günü

16 Mart Perşembe günü okulumuzda Matematik Günü kapsamında pek çok aktivite gerçekleştirildi. 9. sınıflardan dört öğrenci Hazırlık sınıflarını matematik derslerinde ziyaret ederek onlara matematik yarışması düzenlediler. 9., 10., 11. ve 12. sınıflardaki tüm (...)
  • Yayın tarihi 15 Mart 2017 | Medyatek

Salı, Felsefe!

Her yıl Felsefe Zümremiz Medyatek işbirliğinde "Felsefe Sohbetleri" serisi düzenlemektedir. Bu yıldan itibaren bu seriler daha sık gerçekleştirilecektir. Bu çalışmaların başlangıcı 2013 yılına, 11. sınıflardan iki öğrencinin "Tintin ve Felsefe" hakkında (...)
  • Yayın tarihi 12 Mart 2017 | Medyatek

Harry Potter’dan Esinlenen Okuma Komitesi Öğrencileri: inSPirés!

Okuma Komitesi’ne üye öğrenciler, medyateğin sunduğu tüm imkanları daha iyi tanıtmak amacıyla büyük bir şevk ve canlılıkla fikir üretiyor, hazırlık yapıyorlar. Ekim ayında kurulan yeni Okuma Komitesi şimdiye kadar Türkiye’deki Fransız Okulları Edebiyat Ödülü’ne (...)
  • Yayın tarihi 30 Ocak 2017 | 2016-2017

Focus No22: Ocak

Focus, lisemizde son aylarda hayata geçirilen sosyal dayanışma projelerini konu ediniyor.
  • Yayın tarihi 5 Ocak 2017 | 2016-2017

Focus No21 : Aralık

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 10. sınıf öğrencilerimiz Fransız bir fotoğraf sanatçısıyla tanışma ve onunla resmin grameri üzerine çalışma şansını yakaladı. Selin ve Ferhat Focus’un bu bölümünü, sanatçı Ferrante Ferranti ve büyük başarı elde eden bu projeye (...)

Diğer Etkinlikler