Öğrenci Çalışmaları

• Yayın tarihi 20 Kasım 2018 | Felsefe

Felsefe Atölyesi Kulübü Sonbahar Öğretmenler Sempozyumunda

Felsefe Atölyesi Kulübü Öğrencileri 20 Ekim 2018 tarihinde Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu’nda okulda yapılan felsefi etkinlikleri içeren poster sunum gerçekleştirdiler. Sainte Pulcherie Lisesi felsefe eğitiminde öğrencilere eleştirel ve yaratıcı (...)
  • Yayın tarihi 19 Eylül 2018 | Eğitsel

Eğitsel Kulüp Tanıtım ve Seçimleri

Sainte Pulchérie Lisesi’nin eğitsel kulüp sayısı her yıl artmaya devam ediyor. Bu yıl öğrenciler, tam 24 eğitsel kulüp arasından seçimlerini yaptı. Öğrenciler seçtikleri kulüpler kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, projeler, sunumlar, performanslar ve hatta (...)
  • Yayın tarihi 8 Haziran 2018 | Disiplinler Arası Çalışmalar

Dünyada ve Türkiye’de Sanayileşme Öğrenci Sergisi

11. sınıflar bu yıl Dil ve Anlatım, Coğrafya ve Tarih derslerinde disiplinler arası bir çalışma gerçekleştirdiler ve bir sergi hazırladılar. Temaları "Dünyada ve Türkiye’de Sanayileşme" idi. 11. sınıflarda gerçekleştirilen disiplinler arası çalışma ile (...)
  • Yayın tarihi 4 Haziran 2018 | Konferanslar

Üçüncü SPMUN Konferansı

Bu yıl, SPMUN’ün üçüncü senesinde Fransızca ve İngilizce MUN (Model United Nations) Kulüpleri öğrencileri çift dilli konferanslarını yine kendileri düzenlediler. Konferans, bu sene de, üç yıldır olduğu gibi, tüm Sainte Pulchérie öğrencilerinin, özellikle de (...)
  • Yayın tarihi 3 Haziran 2018 | Fransızca

Hazırlık Sınıflarının Küçük Müzesi ve Tiyatro Gösterileri

Fransızca öğrendikleri bu güzel okul yılını geride bırakırken, hazırlık öğrencileri özerk ve yaratıcı çalışma ilkelerini benimsediklerini aileleri için hazırladıkları eser ve gösterilerde ortaya koydular. Dört hazırlık sınıfının öğrencileri çeşitli çalışmalarını (...)
  • Yayın tarihi 31 Mayıs 2018 | Medyatek

Medyatekte İngiliz Kraliyet Düğünü Kutlaması

14 Mayıs Pazartesi günü medyatek, İngilizce zümresi ve hazırlık öğrencileri ile ortak organize ettiği etkinlikte Prens Harry ve Meghan Markle’ın düğününü bir hafta öncesinden kutladı. Düğün kutlamaları etkinliğimize Türk yemekleri, öğrenciler tarafından yazılmış (...)
  • Yayın tarihi 18 Mayıs 2018 | 2017-2018

"La Dolce Vita" İtalya Gecesi

Sainte Pulchérie Lisesi kulüpleri, her yıl dünyanın farklı kültürlerini ve geleneklerini keşfediyor. Japon, Hint, Latin Amerika, Frankofon Afrika ve İspanya kültürlerinin ardından öğrencilerimiz, Yeni Nesil 2000 Okulu ve bu seneye özel olarak Galileo Galilei (...)
  • Yayın tarihi 24 Nisan 2018 | Edebiyat

10. Sınıf Öğrencilerinin Şiir Dinletisi

Öğrenciler, yıl boyunca edindikleri şiirle ilgili bilgileri yansıtmak; bu bilgilerle kazandıkları şiir sevgisini sergilemek için seçtikleri şiirleri sunmak amacıyla bir dinleti düzenlediler. "Şiir, nedir?" diye düşündüler, okudular, incelediler, (...)
  • Yayın tarihi 11 Nisan 2018 | İngilizce

Sainte Pulchérie’de bir IELTS sınavının ardından...

2014 yılından itibaren lisemizde yapılan ve geleneksel hale gelen SP IELTS sınavı bu yıl 24 Mart 2018 tarihinde gerçekleşti. Sınava katılım oranı geçen seneye oranla bir hayli fazlaydı. Öyle ki, 11. sınıf öğrencilerimizin yaklaşık %90’ı bu sınava girerek, (...)
  • Yayın tarihi 9 Nisan 2018 | Medyatek

Kahramanlar Günü

4 Nisan Çarşamba günü Tinky Winky, Gregor Samsa, Kaptan Hook, Lara Croft ve niceleri okulumuzu ziyaret ettiler ve herkes şenlikli bir gün geçirdi. Kahramanlık Okuma Komitesi’nin daha önce 2016-2017’de düzenlediği Harry Potter günü ve birinci dönemde (...)

Diğer Etkinlikler