Öğrenci Çalışmaları

• Yayın tarihi 21 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

Büyük Frankofoni Oyunu

11 yıldan bu yana her sene Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz gelenekselleşen "Büyük Frankofoni Oyunu"na katılıyor. Frankofoninin on gizemli anahtar sözcüğünün peşine düşmek için, birer Frankofon olarak bilgilerini pratiğe döküyorlar, çeşitli oyunlara ve yarışmalara (...)
  • Yayın tarihi 18 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

3.Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü’ne Doğru

Üçüncü Frankofon Liseler Edebiyat Ödülü töreni 19 ve 20 Mart’ta gerçekleşecek... Bugüne kadar nasıl çalıştıklarını ve neler yaptıklarını öğrencilerimizin kaleminden okuyun! "Biz "comité de lecture" yani, 10. sınıflardan seçilmiş ve gönüllü on kişi olarak, (...)
  • Yayın tarihi 15 Mart 2019 | Medyatek

Lisede Karnaval

1 Mart Cuma günü, Sainte Pulchérie Lisesi’nde çok büyük bir karnaval gerçekleştirildi. Öğrenciler ve öğretmenler, bir günlüğüne de olsa, ünlü karakterlerin, hayvanların, veya eski dönemlerden kişilerin kılığına girerek, neredeyse metamorfoz geçirdiler... Bu güzel (...)
  • Yayın tarihi 14 Mart 2019 | Edebiyat

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Ölümünün 4. Yılında Yaşar Kemal’i Andı

"Benim kitaplarımı okuyan katil olmasın, savaş düşmanı olsun. İnsanın insanı sömürmesine karşı çıksın. Kimse kimseyi aşağılayamasın." "Benim kitaplarımı okuyanlar yoksullarla birlik olsunlar, yoksulluk bütün insanlığın utancıdır. Benim kitaplarımı okuyanlar cümle (...)
  • Yayın tarihi 8 Mart 2019 | Medyatek

Medyatekte Sevgililer Günü

14 Şubat Perşembe günü, etkinlik ve kültür komitesi öğrencileri bu romantik günü kutlamak için bir etkinlik düzenlediler. Bizimle izlenimlerini paylaşıyorlar. "Komitemizde inanılmaz ve unutulmaz günler düzenlemek bizim sorumluluğumuz. Ve tabii ki Sevgililer (...)
  • Yayın tarihi 28 Şubat 2019 | Voix-là

Voix-là | Şubat Bülteni

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Şubat ayı bülteninin konusu: Chandeleur Bayramı (Krep Günü), "Cine-philo" (...)
  • Yayın tarihi 26 Şubat 2019 | Disiplinler Arası Çalışmalar

10. Sınıf Öğrencileriyle Hoşgörü Ve Birlikte Yaşama Kültürü Çalışmaları

Fransızca ve Din Kültürü derslerinin disiplinler arası projesi kapsamında, 10. sınıf öğrencileri hoşgörü ve birlikte yaşama kültürü temaları üzerinde çalıştılar. Projeye katılan öğrencilerin izlenimlerini aktarıyoruz. "Birlikte yaşama konusunda çalışmamız, (...)
  • Yayın tarihi 13 Şubat 2019 | Fransızca

Sainte Pulchérie’de Radyo Günleri

RTL’de gazeteci ve eğitmen Marion Fontenille tarafından yürütülen Internet radyosu atölyelerinde 9. sınıf öğrencileri radyoculuk çalışma teknikleriyle ilgili bilgiler edindiler. İki hafta süren yoğun çalışmalar boyunca, öğrenciler radyo yayınlarının türüne, (...)
  • Yayın tarihi 31 Ocak 2019 | Voix-là

Voix-là | Ocak Bülteni

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Ocak ayı bülteninin konusu: Marion Fontenille ile Web Radyo atölyeleri, Guro (...)
  • Yayın tarihi 28 Ocak 2019 | Medyatek

Postacı, Pablo Neruda ve Şiir Dili

9. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri çerçevesinde, şiir dilini ve anlatım özelliklerini anlamak amacıyla izledikleri Postacı (Il Postino) filminden yola çıkarak, kartpostallar ve mektuplar hazırladılar. Bu çalışmalar 8 Ocak Salı günü öğle (...)

Diğer Etkinlikler