Öğrenci Çalışmaları

• Yayın tarihi 3 Mayıs 2019 | Medyatek

Kraliyet Çocukları ve Gelenekleri Günü

İngilizce dersleri kapsamında Hazırlık öğrencilerimiz, İngiliz kraliyet ailesinin kültürünü keşfetmek, kraliyet ailesinin yeni üyesini (Meghan Markle ve Prince Harry’nin bebeğini) kutlamak için okulumuz kütüphanesinde İngilizce ve Medyatek öğretmenleri ile (...)
  • Yayın tarihi 30 Nisan 2019 | Voix-là

Voix-là | Nisan Bülteni

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Nisan ayı bülteninin konusu: Şirince’de Tiyatro Kampı, IAMNOTBASIC Desen Tasarım (...)
  • Yayın tarihi 29 Nisan 2019 | Dünya Kadınlar Günü

"Kadın ve Çocuk İstismarı" Duyarlılık Projesi

Öğrencilerimiz kadın ve çocuk istismarı konusunda farkındalık yaratıyor... Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 6 Mart Çarşamba günü ’’Kadın ve Çocuk İstismarı’’ konulu bir panel düzenlendi. Panelin düzenlenme amacı Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle gençler (...)
  • Yayın tarihi 4 Nisan 2019 | Frankofoni Festivali

"Voix/e/t du passé" (Geçmiş’in sesi/yolu/görüntü)

Valérie Manteau ile yazar rezidansının kapanış akşamının ardından, 10. sınıf öğrencilerimiz çalışmalarını ve izlenimlerini paylaşıyorlar. "Harika 21 Mart gecesi ne yazık ki sona erdi. Valérie Manteau sayesinde asla unutmayacağımız çok fazla anımız oldu. 22 (...)
  • Yayın tarihi 4 Nisan 2019 | Frankofoni Festivali

Matematik Günü

Bu yıl, Frankofoni Ayı etkinlikleri kapsamında matematik haftası 18-22 Mart arasında kutlandı. Yarışmalar, atölyeler, matematik teması etrafında tadım ve çeşitli oyunlar bütün hafta boyunca ve özellikle 21 Mart günü gerçekleştirildi. Etkinlikler Prof. Dr. Cem (...)
  • Yayın tarihi 29 Mart 2019 | Voix-là

Voix-là | Mart Bülteni

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Mart ayı bülteninin konusu: Valérie Manteau ile Yazar Rezidansı ve Yaratıcı Yazı (...)
  • Yayın tarihi 21 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

Büyük Frankofoni Oyunu

11 yıldan bu yana her sene Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz gelenekselleşen "Büyük Frankofoni Oyunu"na katılıyor. Frankofoninin on gizemli anahtar sözcüğünün peşine düşmek için, birer Frankofon olarak bilgilerini pratiğe döküyorlar, çeşitli oyunlara ve yarışmalara (...)
  • Yayın tarihi 18 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

3.Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü’ne Doğru

Üçüncü Frankofon Liseler Edebiyat Ödülü töreni 19 ve 20 Mart’ta gerçekleşecek... Bugüne kadar nasıl çalıştıklarını ve neler yaptıklarını öğrencilerimizin kaleminden okuyun! "Biz "comité de lecture" yani, 10. sınıflardan seçilmiş ve gönüllü on kişi olarak, (...)
  • Yayın tarihi 15 Mart 2019 | Medyatek

Lisede Karnaval

1 Mart Cuma günü, Sainte Pulchérie Lisesi’nde çok büyük bir karnaval gerçekleştirildi. Öğrenciler ve öğretmenler, bir günlüğüne de olsa, ünlü karakterlerin, hayvanların, veya eski dönemlerden kişilerin kılığına girerek, neredeyse metamorfoz geçirdiler... Bu güzel (...)
  • Yayın tarihi 14 Mart 2019 | Edebiyat

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Ölümünün 4. Yılında Yaşar Kemal’i Andı

"Benim kitaplarımı okuyan katil olmasın, savaş düşmanı olsun. İnsanın insanı sömürmesine karşı çıksın. Kimse kimseyi aşağılayamasın." "Benim kitaplarımı okuyanlar yoksullarla birlik olsunlar, yoksulluk bütün insanlığın utancıdır. Benim kitaplarımı okuyanlar cümle (...)

Diğer Etkinlikler