Lise’de Sanat

• Yayın tarihi 7 Haziran 2018 | "Tevfik d’Or" Ankara (Türkiye)

“Kırmızı Başlıklı Kız” Oyunumuza Tevfik Fikret Tiyatro Festivali’nde Jüri Özel Ödülü

Ankara Tevfik Fikret Lisesi, 18. Uluslararası Fransızca Tiyatro Festivali Tevfik d’Or’u düzenledi. Okulumuzun Fransızca tiyatro topluluğu 9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında festivale katılmak için Ankara’daydı. Tevfik d’Or Festivali, her şeyden önce, 4 (...)
  • Yayın tarihi 30 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Performans: Gövde Gösterisi

Koreograf, dans sanatçısı, akademisyen ve hareket terapisti Tuğçe Tuna’nın 2014 yılında İKSV 19. İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sunduğu ve Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ne özel olarak üretip sahnelediği "Gövde Gösterisi" eseri dördüncü (...)
  • Yayın tarihi 29 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Sahne Pulchérie’nin Programı

Sahne Pulchérie oyun programını sunar. Bu sayfa düzenli olarak güncellenmektedir. Sizleri sayfamızı düzenli olarak ziyaret etmeye bekliyoruz. ÖNÜMÜZDEKİ SEZON GÖRÜŞMEK ÜZERE... 2017-2018 Mayıs 4 Mayıs Cuma, 20.30: "Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit" - Seyyar (...)
  • Yayın tarihi 25 Nisan 2018 | 2017-2018 Programı

Sainte Pulchérie’de Fransız Moda Rüzgarı Esti

Beymen, Civan ve Davet Çok Elbisem Yok markalarının Fransız esintileri taşıyan 2018 ilkbahar/yaz koleksiyonları 14 Nisan Cumartesi günü Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde düzenlenen bir defile ile modaseverlerin beğenisine sunuldu. Hayata geçirdiği (...)
  • Yayın tarihi 20 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Beyaz Perdede Tiyatro: Scapin’in Dolapları

La Comédie Française tarafından sahnelenen Molière’in "Scapin’in Dolapları" oyunu, Pathé Live, Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Kirpi Tiyatro işbirliğiyle 19 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie ekranında. Oyun Ayberk Erkay çevirisiyle Türkçe (...)
  • Yayın tarihi 20 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Tiyatro: Batı

Arzu Bigat Baril tarafından sahnelenen Kirpi Tiyatro’nun ilk oyunu "Batı", yazarın da katılmış olduğu prömiyerini geçtiğimiz sezon Sahne Pulchérie’de gerçekleştirdi. Oyunu 12 Mayıs Cumartesi ve 18 Mayıs Cuma akşamları 20.30’da izleyebilirsiniz. Oyun Fransızca (...)
  • Yayın tarihi 18 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Sergi : Sanatçıların Baharı

Bu yıl 12. kez düzenlenen Sanatçıların Baharı sergisi 13-19 Nisan tarihleri arasında Sainte Pulchérie Lisesi’nin sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art’da ziyarete açılıyor. Sergi, Sainte Pulchérie Lisesi işbirliğiyle Frankofon bir dernek olan Istanbul Accueil (...)
  • Yayın tarihi 5 Nisan 2018 | Frankofoni Festivali

Hélène Frédérick Sainte Pulchérie Lisesi Yazar Rezidansının Konuğu

Frankofoni Şenlikleri kapsamında, 10. sınıf öğrencilerimiz, Fransa’da yaşayan Québec (Kanada) asıllı yazar Hélène Fréderick ile tanışıp, yaratıcı yazarlık atölyelerine katılma şansını yakaladılar. Bir ay boyunca lisemizin konuğu olan Hélène Fréderick Fransızcanın (...)
  • Yayın tarihi 20 Mart 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Sergi: "Kadın, Yaşam ve Hareket", Canan Aydoğan

"Kadın, Yaşam ve Hareket" sergisiyle ressam Canan Aydoğan bizleri, kadının ruh, yaşam ve renklerin ta kendisi olduğu düşsel bir dünyaya davet ediyor. Sanatçı eşliğinde sergi turu 14 Mart Çarşamba günü saat 17.30’da Sainte Pulchérie Fransız Lisesi sanat (...)
  • Yayın tarihi 9 Mart 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Mika-Der Yararına Gala Gecesi

Bu sene altıncı kez Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz eğitim ve toplumsal farkındalık projesinde 6 Mart Salı günü Minik Kalplerle El Ele Derneği yararına bir gala gecesi düzenledik. Etkinlikte üç kadın sanatçı Ezgi Aktan, Su Soley ve Şenay (...)

Diğer Etkinlikler