Lise’de Sanat

• Yayın tarihi 18 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Sergi : Sanatçıların Baharı

Bu yıl 12. kez düzenlenen Sanatçıların Baharı sergisi 13-19 Nisan tarihleri arasında Sainte Pulchérie Lisesi’nin sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art’da ziyarete açılıyor. Sergi, Sainte Pulchérie Lisesi işbirliğiyle Frankofon bir dernek olan Istanbul Accueil (...)
  • Yayın tarihi 16 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Tiyatro: Batı

Arzu Bigat Baril tarafından sahnelenen Kirpi Tiyatro’nun ilk oyunu "Batı", yazarın da katılmış olduğu prömiyerini geçtiğimiz sezon Sahne Pulchérie’de gerçekleştirdi. Oyunu 21 Nisan Cumartesi ve 27 Nisan Cuma akşamları 20.30’da izleyebilirsiniz. Oyun Fransızca (...)
  • Yayın tarihi 15 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Tiyatro: Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit

Seyyar Sahne’nin "Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit" oyunu 20 Nisan Cuma akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirciyle buluşuyor. Oyun İngilizce üst yazılıdır. Dirmit’in tek bir gecesinde geçen oyun, romanın oyuncu kişisine dokunduğu yerden Dirmit’i, romandaki (...)
  • Yayın tarihi 9 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Sahne Pulchérie’nin Programı

Sahne Pulchérie oyun programını sunar. Bu sayfa düzenli olarak güncellenmektedir. Sizleri sayfamızı düzenli olarak ziyaret etmeye bekliyoruz. 2017-2018 Nisan 6 Nisan Cuma, 20.30: "La vie de Jésus" - Film Gösterimi 13 Nisan Cuma, 20.30: "Trom" - Seyyar (...)
  • Yayın tarihi 5 Nisan 2018 | Frankofoni Festivali

Hélène Frédérick Sainte Pulchérie Lisesi Yazar Rezidansının Konuğu

Frankofoni Şenlikleri kapsamında, 10. sınıf öğrencilerimiz, Fransa’da yaşayan Québec (Kanada) asıllı yazar Hélène Fréderick ile tanışıp, yaratıcı yazarlık atölyelerine katılma şansını yakaladılar. Bir ay boyunca lisemizin konuğu olan Hélène Fréderick Fransızcanın (...)
  • Yayın tarihi 20 Mart 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Sergi: "Kadın, Yaşam ve Hareket", Canan Aydoğan

"Kadın, Yaşam ve Hareket" sergisiyle ressam Canan Aydoğan bizleri, kadının ruh, yaşam ve renklerin ta kendisi olduğu düşsel bir dünyaya davet ediyor. Sanatçı eşliğinde sergi turu 14 Mart Çarşamba günü saat 17.30’da Sainte Pulchérie Fransız Lisesi sanat (...)
  • Yayın tarihi 15 Mart 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Beyaz Perdede Tiyatro : Romeo ve Juliet

Bu sezon La Comédie Française tarafından sahnelenmeye devam eden Eric Ruf’ün yönettiği Shakespeare’in "Romeo ve Juliet" oyununun profesyonel kaydı, Pathé Live, Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Kirpi Tiyatro işbirliğiyle 28 Nisan Cumartesi akşamı saat (...)
  • Yayın tarihi 9 Mart 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Mika-Der Yararına Gala Gecesi

Bu sene altıncı kez Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz eğitim ve toplumsal farkındalık projesinde 6 Mart Salı günü Minik Kalplerle El Ele Derneği yararına bir gala gecesi düzenledik. Etkinlikte üç kadın sanatçı Ezgi Aktan, Su Soley ve Şenay (...)
  • Yayın tarihi 8 Mart 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Tiyatro: Trom

Seyyar Sahne’nin Roland Topor’un "Masanın Altında" adlı metninden yola çıkarak yazdığı "Trom" 13 Nisan Cuma akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirciyle buluşuyor. Oyun Fransızca üst yazılıdır. "Sahnede ve hayatta kendisi olmayı" mesele edinen bir oyuncu (...)
  • Yayın tarihi 3 Mart 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Tiyatro: Düğün

Sarı Sandalye’nin sahnelediği "Düğün" 14 Nisan Cumartesi akşamı Sahne Pulchérie’de. Oyun İngilizce üst yazılıdır. “Düğün” ya da “Küçük Burjuva Düğünü”, Bertolt Brecht’in ilk dönem tek perdelik oyunlarından biridir. Oyun, orta sınıf bir çiftin düğün yemeği sırasında (...)

Diğer Etkinlikler