Kapat
Arama yapmak için en az bir kelime giriniz.
Başa dön

Kapadokya Dönüşü Gezi İzlenimleri

İşte Yeşil Sınıf dönüşünde Hazırlık öğrencilerimizin okul gezisi izlenimleri.

Yolculuğa çıkmadan önce…
“Öncelikle Kapadokya’ya gideceğimizi öğrendiğimiz zaman çok heyecanlandık. İlk olarak ailelerimize bir sunum hazırlandı bu sayede bizim unutabileceğimiz detaylar ailelerimize anlatılmış oldu. Ayrıca ailelerimize yapılan bu sunum hepimizin ulaşabileceği bir platforma konuldu. Bu sunumda valizimize koyacağımız şeylere kadar her şey tüm detaylarıyla yazılıydı. Bu gezi bir eğitim gezisi olduğu için ders malzemelerimiz çok büyük önem taşıyordu ve tabii ki bol bol yürüyüş yapacağımız için yürüyüşe elverişli kıyafet ve ayakkabılar almamız gerektiği söylendi. Bu eğitim gezisi için yanımıza yürüyüş için uygun ayakkabılar, rahat kıyafetler, söylenenleri not almamız için not defteri, fotoğraf makinesi ve çanta aldık.”
HAZIRLIK A

Yürüyüşler
“Kapadokya’ya gitmeden önce yürüyüşlerden ve gezilerden sonra yorgun olacağımızı az çok tahmin edebiliyorduk, ancak geziler sırasında çok eğleneceğimizi düşünmemiştik. İlk gün otele varışımızdan sonra, öğretmenlerimiz bize akşam iyi dinlenmemizi söylemiş ve ertesi gün gezeceğimiz yerler, ders programları ve aktiviteler ile ilgili bilgiler vermişlerdi. Yemekten sonra, yolculuk yapmış olmanın verdiği yorgunlukla öğretmenlerimizin istediği saatte uyuduk. Ertesi sabah saat 7’de kahvaltıya inmek için uyandık. Kahvaltının ardından saat 12.05’e kadar sürecek olan 4 derse girdik. Derslerden sonra yürüyüş için hazırlanmaya pek vaktimiz yoktu, o yüzden hızlı bir şekilde yürüyüş kıyafetlerimizi ve ayakkabılarımızı giydik. Herkes hazır olduğunda bizi yürüyüş yapacağımız yerlere götürecek olan otobüslerle otelin önünden hareket ettik. Yürüyüşlerden önce bizim için daha önceden ayarlanmış yerlerde öğle yemeğimizi yedik. Daha sonra rehberimiz ve öğretmenlerimizle birlikte bir seramik atölyesini ziyaret ettik. Atölyede, çömlek yapımı hakkında bilgi edindik ve bir arkadaşımız çömlek yapmayı denedi. Ziyaretimiz bittikten sonra yürüyüşe başladık. Her sınıf, her gün farklı yerleri geziyordu ve bizim sınıfımız da ilk gün Çavuşin, Paşabağ, Avanos ve Devrent’i gezdi. Biz yürürken rehberimiz bilmemiz gerekenleri anlattı. Hem yürüyüp hem not almak ne kadar zor olsa da bir şekilde not almayı başardık. Hem genel kültür açısından hem de sınav için önemli şeyler öğrendik. Yorulduğumuz zamanlarda biraz dinlenip yanımızda getirdiğimiz atıştırmalıklardan yedik. Bu şekilde enerjimizi yüksek tutmaya çalıştık. Yürürken yardıma ihtiyacımız olduğunda arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz bize yardım etti. Bunun sayesinde arkadaşlarımız ile daha fazla kaynaştık. Yanında fotoğraf makinelerini getiren arkadaşlarımız bolca fotoğraf çektiler. Günün sonunda otele en erken varan sınıf bizdik ancak yine de çok yorulmuştuk bu nedenle akşam yemeğinden sonra herkesin aklında sadece uyumak vardı. Salı ve Çarşamba günleri de ilk günden pek farklı değildi ancak her gün daha fazla yorulduğumuzu hissetik ve tabii ki de çok eğlendik, öğrendik. Perşembe günü ise herkes kendi klanıyla (grubuyla) beraber yine bir rehber eşliğinde öğretmenlerimizin bizler için hazırladığı etaplar tamamladı. Bu etaplar Vadi Yarışması/Oyununun kazananı belirleyecekti. Klanlarımızla beraber etapları tamamlarken çok eğlendik ve farklı sınıflardan yeni arkadaşlar edindik. Akşam ise bu yarışmanın kazananları açıklandı ve kazanamayan gruplar bile çok eğlendi. Kapadokya gezisi sırasında çok güzel anılar ve tecrübeler kazandık. Yeni yerler gördük, yeni şeyler öğrendik. Bu gezi için sınıf olarak okulumuza çok teşekkür ediyoruz.”
HAZIRLIK B

Dersler
“Kapadokya’da da tıpkı okulda olduğu gibi ders işledik. Dersler 55 dakikaydı ve toplam 4 ders vardı. 08’den 12.05’ e kadardı ve 2. ders ile 3. ders arasında 15 dakikalık, kahve içip tatlı yiyebildiğimiz bir teneffüsümüz vardı. Fransızca, matematik, tarih ve fen derslerini işledik ve derslerin temeli tabii ki Kapadokya ile ilgiliydi. Fransızca derslerinde İstanbul’da ki gibi dil bilgisi konularının yanı sıra Kapadokya ile ilgili mitolojik unsurlar gibi bilgiler de edindik. Amazon kadınlarını, büyük Hun imparatoru Atilla’ı, mitolojiyi, Kapadokya’nın anlamının Güzel Atlar Diyarı olduğunu… Matematik dersinde trigonometriye geçtik. Trigonometrik terimler olarak kosinüs, sinüs ve tanjant gibi yeni terimler öğrendik. Açı ölçerle farklı bir alet yaptık ve o aletle dışarı çıkıp otelin uzunluğunu ölçtük. Fen derslerinde Kapadokya’daki Peri Bacaları’nı esas alarak erozyon, volkanik patlamalar gibi doğal olaylar ve bunların Kapadokya’nın jeolojik yapısına olan etkilerini öğrendik. Tüf, bazalt ve içlerindeki minerallere kadar buranın jeolojik yapısını işledik. Tarih dersinde ise Kapadokya’da yıllar boyu hüküm süren Hunlar, Hititler, Bizans İmparatorluğu, Romalılar, Persler gibi bir çok farklı kültürün kesişim noktası olduğunu öğrendik. Aynı zamanda yaptığımız gezilerde de uygarlıkların Peri Bacaları’na bıraktığı çizim ve mimari eserleri de gördük. Kısacası işlediğimiz her konu bize ayrı bir deneyim kattı.”
HAZIRLIK C

Akşam Buluşmaları
“Her biri 55 dakika olan sabah derslerinden, sportif ve eğitici gezilerden sonra otele döndüğümüz her akşam üstümüzü değiştirip yemeğimizi de yedikten sonra yaptığımız bazı aktiviteler oldu. Bu aktiviteler sayesinde akşamlarımız hem daha dolu hem de arkadaşlarımızla beraber daha eğlenceli ve eğitici geçti. İlk akşam günün yorgunluğu üzerimizde olduğu için hocalar, sadece bütün hafta yapacağımız etkinlikleri anlatıp odalarımıza erken gitmemiz ve dinlenip yerleşmemiz için bizlere izin verdi. İkinci akşam ise gruplara ayrılarak hepimizin sevdiği masal olan Pinokyo ile ilgili çeşitli aktiviteler yaptık. Örneğin çizgi roman, tiyatro, ses kaydı, tartışma gibi farklı gruplarda çalıştık. Bu etkinlik hem diğer sınıflarla biraz daha kaynaşmamızı sağladı hem de Fransızcamızı geliştirirken eğlendik. Üçüncü akşam sınıfa dağıtılan görevleri yaptık. Görevler başımızdan geçen komik bir anıyı Türkçe anlatma, kartpostal yazma ve otobüste oynayacağımız ve Türkçede “doğruluk mu cesaret mi” denilen oyunun “cesaret” bölümünü yazmaktı. Bu etkinlikleri yaparken gerçekten çok eğlendik. Dördüncü gecemizde Kapadokya’ya gidene kadar okumamız gereken üç kitapla ilgili yarışmalara katıldık. İzlediğimizde bile ciddi bir şekilde heyecana kapıldığımız bir yarışmaydı. Finale kalan takımların çekişmesi çok hızlı ve rekabetliydi. Günün sonunda herkes çok yoruldu ve odalara çekildik. Kapadokya’da geçirdiğimiz son akşam ise otelde bulunan diskoda sadece bizim okulumuz için düzenlenen partiye katıldık. En sevdiğimiz ve şu sıralar en popüler olan şarkılar eşliğinde dans ettik ve Kapadokya’da geçirdiğimiz zamanın şerefine bir pasta keserek kutlama yaptık. Kısacası bütün haftamız dolu dolu, eğlenceli ve eğitici geçti.”
HAZIRLIK D

daha fazla+
X