İnovatif Köy Projemiz Meyvelerini Veriyor

Saınte Pulchérıe Fransız Lisesi İnovatif Köy Projesi

Afrika’da, Idea Universal işbirliğinde yürütülen öğrencilerimizin sürdürdüğü Sainte Pulchérie Fransız Lisesi İnovatif Köy Projesi 2.aşamayı tamamladı.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Robotik takımı SPARC 5665 olarak okulumuzun kuruluş felsefesinden aldığımız ilham ile gerek yakın çevremizde, gerekse dünyanın farklı bölgelerinde, yaşanan tüm çevresel ve insani sorunları tartışıyor ve imkanlarımız çerçevesinde çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Bu felsefe ile başladığımız sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Afrika’da Sainte Pulchérie Fransız Lisesi İnovatif Köyü Projesi’nde ikinci aşamayı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birinci aşamada, 500 kişiye Güneş enerji kiti dağıtılmasını başarmıştık; ikinci aşama da ise 600 kişinin yararlanacağıyağmur suyu arıtma tesisinin kurulmasını planlayıp gerçekleştirdik. Bu nedenle proje yürütücümüz IDEA Universal Derneği okulumuza bir sertifika ve teşekkür mektubu göndermiştir.

Projenin yürütülmesini sağlayan okul idaremize ve IDEA Universal Derneği’ne şükranlarımızı sunarız.

Projede işbirliği yaptığımız IDEA Universal Derneği, Asya ve Afrika’daki sürdürülebilir kalkınma programları ile 125.000 insanın yaşamını dönüştürmüş şeffaf ve bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur.

Önümüzdeki yıllarda projemizin farklı alanlarda ilerleyeceğini ve Afrika’da Sainte Pulchérie Fransız Lisesi İnovatif Köyü Projesi’ne katkı sağlamaya devam edeceğimizi umuyor, projede bize destek veren tüm katılımcılarımıza tekrar teşekkür ederiz.

Sainte Pulchérie Lisesi Teşekkür Mektubu