Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

İngilizce MUN Kulübü (Model United Nation)

Sorumlu Öğretmen: Deniz Günce DEMİRHİSAR

Tanım

Model Birleşmiş Milletler (MUN), insan haklarınının gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Örgütü konferanslarının simülasyonu niteliğindedir. Model Birleşmiş Milletler çerçevesinde, öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin sözcülüklerini üstlenerek, Büyükelçi, Dış İşleri Bakanı, delege rollerini oynarlar. Eğitmenlerinin (MUN danışmanları) eşliğinde katılımcılar, münazaralara hazırlanarak ve ülkeler hakkında araştırmalar yaparak, uluslararası sorunlara çözümler öngörmek zorundadırlar.

Konferanslar süresince katılımcılar, ülkelerine karşılık gelen politikaları en iyi biçimde temsil edebilmek adına çeşitli uzlaşı yollarından yararlanmak durumundadırlar. Bu simülasyonlar, kamusal söylemi, uluslararası politika analizlerini, uluslararası diğer pozisyonların dinlenmesini ve aynı zamanda fikir paylaşımını, çatışmaların çözüme kavuşturulmasını, gerektiğinde ülkelere nota verilmesini ve teknik yazıları içerir. Katılımcı öğrenciler genellikle tüm dünya ülkelerinden gelmektedir.

Hedefler

• Lise 9., 10. ve 11. öğrencilerinin uzlaşı ve tartışmaya açık bir biçimde İngilizce simülasyonlara hazırlanmaları ;
  • İngilizce sözlü ve yazılı ifadelerini geliştirmeleri ;
  • Uluslararası müzakereler sayesinde öğrencilerin, diğer liselerden ve farklı ülkelerden gelen gençlerle kültürler arası iletişimi sağlayarak, görüş alışverişinde bulunmaları ;
  • Öğrencilerin, gerek Türkiye’de, gerekse yurt dışında İngilizce yürütülecek çeşitli konferanslara katılmaları.

Uygulamalar

Her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilerimiz SPMUN adı altında bir atölye/konferans düzenleyecektir.

Etkinlik hakkında detaylar SPMUN websitesinde duyurulacaktır.

SPMUN Youtube Kanalı

Konferanslar