Okul Müdürü

Alexandre ABELLAN

Türk Müdür Başyardımcısı

Minâ AKCEN

1992 yılından beri önce Fransızca öğretmeni olarak, 1996 yılından beri de Fransızca öğretmeni ve Türk Müdür baş yardımcısı olarak Sainte Pulchérie’de görev yapıyorum. Bu süreye bir de benim için çok kıymetli olan, hayata adım attığım, hayatı tanımaya başladığım, anıları yüreğimden hiç silinmeyen Sainte Pulchérie Fransız Kız Ortaokulu’nda geçirdiğim 5 yılı katarsam, yaşamımın çok büyük bir kısmı adeta Sainte Pulchérie ile özdeşleşmiş olarak geçti.
Hümanist değerleri yürekten yaşadığım, evrensel kimliğinin gerçek bir zenginlik olduğunu görmenin gururunu her an hissettiğim; koridorlarında, sınıflarında ve her köşesinde soluduğum havanın benim için her an bir değer taşıdığı; anılarla, emekle, kazanımla, dünüyle, bugünüyle ve tüm değerlerinin içselleştirilmesiyle bir gurur vesilesi, bir yaşam biçimidir, Sainte Pulchérie ve Sainte Pulchérie’li olmak.

Müdür Yardımcısı (9. Sınıf)

Güler KAYHAN

Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra Lycée Sainte Pulchérie’de Fransızca öğretmeni olarak çalışmaya başladım. Yıllarca çalışmama rağmen işim, her zaman bir tutku olarak kaldı. Gençlerle birlikte olmayı seviyorum; çünkü beni yaratıcı olmaya teşvik ediyorlar. Bu iş, aynı zamanda, çok farklı dünyalardan insanlarla tanışmamı sağlıyor.

Müdür Yardımcısı (Hazırlık)

Zeynep ÖNER

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdim. İlk işim 12 yıl çalıştığım Saint Michel Fransız Lisesi’nde İngilizce öğretmenliğidir. 1996’dan beri Sainte Pulchérie’de İngilizce öğretmenliği; 2003 Eylül’den beri de, hazırlık sınıfları müdür yardımcılığı yapıyorum.

Müdür Yardımcısı (10. Sınıf)

Danièle COMA

Fransa’da ve İstanbul’da ortaöğretim düzeyinde çeşitli okullarda matematik öğretmenliği yaptıktan sonra, 2014’te Sainte Pulchérie Lisesi’nde çalışmaya başladım. Eylül 2019’dan bu yana, ders vermeye devam ederek, aynı zamanda 10. sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum.

Müdür Yardımcısı (11. Sınıf)

Filiz GENTRIC

Basketbol, spor aşkı derken 1990 yılında Sainte Pulchérie Kız Ortaokulu ile yolum ilk, basketbol antrenörü olarak kesişti. Sonra liseye geçiş dönemi ve uzun yıllar beden eğitimi öğretmenliğinden sonra müdür yardımcısı olarak görevime devam ediyorum. Gençlerle olmak ve onlarla çalışmaktan çok mutluyum. Bizi her zaman dinamik ve enerjik kılıyorlar. İyi ki yolum bu köklü okulla kesişmiş, her zaman gurur duyuyorum.

Müdür Yardımcısı (12. Sınıf)

Sébastien MASIN

Paris’te çeşitli ortaokul ve liselerde 5 yıl boyunca biyoloji öğretmenliği yaptıktan sonra 2006’da İstanbul’a yerleştim. Sainte Pulchérie ve Saint Joseph Liseleri’nde biyoloji, yabancı dil olarak Fransızca ve bilgisayar dersleri verdim. 2013-2015 yılları arasında, Sainte Pulchérie’deki eğitimin dijital teknolojilerine entegre edilmesi için EdTech komitesinin koordinasyonundan sorumluydum. 2015’ten bu yana 11. ve 12. sınıflardan sorumlu müdür yardımcısıyım.